Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

Cultura printului versus mediul online: cine castiga?

Tags: online, print, kindle, internet

Online-ul este, daca vreti, o copie evoluata a vietii reale. Fie ca vorbim de Second Life, fie ca vorbim de modul in care vindem sau actionam in online. Pornind de la aceasta idee, trebuie sa ne dam seama ca in viitorul apropiat cele doua medii nu se vor distanta prea mult.
Intr-o dezbatere care a avut ca tema tocmai cultura printului versus online, am incercat sa demonstrez ca informatia imprimata pe hartie va mai sta cu noi multi ani de acum inainte. Daca ne uitam putin in trecut, vom vedea cum aproape intotdeauna vechiul intareste noul. S-a crezut ca nimeni nu o sa mai trimita scrisori odata cu aparitia telegrafului. Despre televiziune, la momentul aparitiei, s-a spus ca o sa ingroape radioul. Iar Internetul, evident, ar fi trebuit sa insemne sfarsitul televiziunii.

Cu toate acestea, toate cele trei mijloace de comunicare au reusit sa isi imparta spatiul tocmai pentru ca acesta este infinit. Inca de acum multi ani se spunea ca Internetul o sa inglobeze toate aceste medii. Luati-o ca pe o certitudine: si nepotii nostri vor continua sa scrie cu pixul pe hartie.

Discutia este pe cat de lunga, pe atat de interesanta. Tine si de ciclul scurt de viata al unitatilor de stocare. Cantitati mari de informatie se pierd odata cu perimarea suporturilor de stocare. Cati dintre noi am mai apucat sa ne copiem datele de pe dischete inainte sa ne dam seama ca nu se mai produc unitati cu spatiu de citire a dischetelor?

Astazi folosim stick-urile de memorie, dar am inceput deja sa nu mai avem nevoie de un astfel de suport si trimitem informatia mai departe in sistem wireless. Informatiile transmise in online pot fi sterse si imposibil de recuperat. Avem insa documente de acum 3.000 de ani.

Poate suna putin idealistic, dar cultura printului isi are radacinile infipte adanc in ceea ce ne defineste ca fiinte umane. Asta ne face sa fim in continuare atasati de cartile in formatul traditional chiar daca ne-am cumparat, iubitori de noile tehnologii, un Kindle de Craciun sau un Nook.

Sunteti de acord cu aceasta idee a mediilor care isi impart spatiul? Voi cum credeti ca va arata online-ul peste 10 ani?
Autor: Mihaela Pascu


Ti-a placut acest articol?
Recomanda-l prietenilor:
Cat de utila va este aceasta informatie?
Noteaza folosind stelele

Rating:


Nota: 5 din 5 - 1 vot.

Alte articole similare pentru fiecare cuvant


Newsletter zilnic GRATUIT

Comentarii 0 comentarii

Lasa un raspuns

Informatiile scrise aici sunt confidentiale.
Adresa de email data nu va fi publicata niciodata. De asemenea, toate informatiile furnizate nu vor fi partajate cu terte persoane.


Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016