Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

Libraria digitala infinita. Dar numai daca ai Google Chrome

Tags: google chrome, webgl, biblioteca digitala, e-reader, carti gratuite

Sau WebGL Bookcase. Mai exact, accesul la unul dintre cele mai noi experimente desfasurate de Google Chrome este conditionat de instalarea celor doua soft-uri, dar merita sa iti incetinesti un pic memoria activa a computerului pentru ca ceea ce propune Google este o librarie digitala cu un numar foarte mare de carti, multe dintre acestea gratuite.
Spotul de prezentare te face sa iti doresti imediat sa cauti printre miile de carti si sa le citesti online. Cu siguranta, daca ai la indemana un iPad sau orice alt e-reader, experienta va fi cu atat mai placuta.

Noul proiect isi propune sa depaseasca senzatia de spatiu unidimensional si sa creeze utilizatorului iluzia ca are acces la biblioteca din propria camera cu o singura exceptie: e de cateva sute de ori mai mare decat cele cateva rafturi care au loc de obicei pe un perete.

E ca un turn pe care il rotesti la nesfarsit. In definitiv, ai de ales intre 10.000 de carti puse la dispozitie de Google Books, iar toate sunt in format 3D. Cartile sunt repartizate in 28 de categorii, iar un singur click pe o carte o face sa iasa din raft si sa se deschida in fata ochilor tai, amintindu-ti, cel mai probabil, de o magie din filmele cu Harry Potter. Cartile se deschid pagina cu pagina, iar toate elementele vizuale sunt redate cu ajutorul tehnologiei WebGL care face posibila redarea la viteza mare a elementelor de grafica tridimensionale.

In momentul in care ai gasit cartea pe care o doreai si vrei sa o citesti, va trebui sa intri pe pagina  books.google.com pentru a cumpara cartea. Poti sa cauti insa si printre cartile gratuite puse la dispozitie in interiorul aceleiasi biblioteci virtuale.

Deoarece acest proiect este inca in faza de experiment si este imbunatatit in permanenta, s-ar putea sa nu functioneze pe anumite calculatoare. Google Chrome pune la dispozitie peste 300 de proiecte creative dezvoltate de diferiti artisti si programatori din toata lumea.
Autor: Mihaela Pascu


Ti-a placut acest articol?
Recomanda-l prietenilor:
Cat de utila va este aceasta informatie?
Noteaza folosind stelele

Rating:


Nota: 5 din 5 - 1 vot.

Alte articole similare pentru fiecare cuvant


Newsletter zilnic GRATUIT

Comentarii 0 comentarii

Lasa un raspuns

Informatiile scrise aici sunt confidentiale.
Adresa de email data nu va fi publicata niciodata. De asemenea, toate informatiile furnizate nu vor fi partajate cu terte persoane.


Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016