Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

4 sfaturi cand nu ai o zi buna

Tags: dezvoltare personala, incredere, munca, puternici, nemultumire, sfaturi

Poate ca dimineata a inceput bine si ca poate te-ai trezit zambind si ai apucat sa-ti savurezi in linistea casei cafeaua. Poate ca norii s-au adunat mai tarziu, spre pranz, cand a si inceput sa ploua. Si, poate ca, odata cu ploaia care nu mai contenea, ti s-au inecat si tie corabiile, una cate una.
Ce faci atunci cand uiti ca dincolo de nori soarele continua sa straluceasca? Ia aminte la aceste sfaturi si reciteste-le pana cand reusesti sa alungi starea de nemultumire care nu iti aduce nimic bun si care nu face decat sa umbreasca realitatea intr-un mod neproductiv si chiar toxic:


1. Ai devenit mai puternic.

Ceea ce te-a ranit, te-a intristat sau te-a infuriat te-a facut sa devii mai puternic. Fiecare lovitura inseamna un pas inainte. Asculta-ti bataile inimii. Traiesti fiindca exista un scop pe care il ai de indeplinit. Nu renunta si nu lasa niste nori trecatori sa acopere tot cerul. Uneori trebuie sa uiti ce simti si sa-ti amintesti ce meriti.


2. Esti in stare de mult mai multe lucruri decat crezi.

Trebuie sa iti amintesti ca poti face mult mai mult si ca poti trece printre multe situatii. Cand in general totul este bine, uitam ca putem gasi solutii si in situatiile problematice asa ca ne este greu sa ne adaptam pe loc. Trebuie sa invatam sa crestem, dincolo de experientele dificile prin care viata ne face uneori sa trecem. Puterea vine din lucrurile pe care inainte nu puteam sa le facem.


3. Greul de azi e drumul spre succes de maine.

Va fi drumul din fata noastra usor tot timpul? Nu, nu tot timpul. Dar va merita eforturile din prezent? Cu siguranta. Fiindca aceasta lupta din prezent este calea insasi si duce spre zile mai bune.
E greu sa vedem mereu acea raza de soare pe care uneori doar ne-o imaginam, dar e important sa continuam sa credem si sa ne gandim numai la pasul urmator si nu la toata lungimea drumului pe care il avem de parcurs. Puterea adevarata e cea care ne face sa zambim si sa apreciem viata chiar si atunci cand avem lucruri de care sa ne plangem. Trebuie sa invatam sa nu ne mai facem griji din orice, sa apreciem ceea ce avem, sa traim constient in fiecare moment si sa ne bucuram de viata, luand deciziile corecte si ascultand de noi insine.


4. Sa faci urmatorul pas e intotdeauna cea mai buna decizie.

Sa continui sa mergi inseamna sa alegi ce e mai bine pentru tine. Nu trebuie sa ne fie teama sa pornim din nou la drum, sa incercam iar, sa iubim din nou si sa visam cu aceeasi incredere. Sa nu lasam o lectie dura sa ne transforme in rau si sa ne faca sa iubim mai putin. Trebuie sa gasim in noi forta de a creste mai mari, mai puternici, de la o zi la alta. Sa traim simplu si sa iubim cu generozitate. Sa muncim cu sarguinta si sa continuam sa mergem mai departe.
Autor: Stefan Matei


Ti-a placut acest articol?
Recomanda-l prietenilor:
Cat de utila va este aceasta informatie?
Noteaza folosind stelele

Rating:


Nota: 5 din 5 - 2 voturi.

Alte articole similare pentru fiecare cuvant


Newsletter zilnic GRATUIT

Comentarii 0 comentarii

Lasa un raspuns

Informatiile scrise aici sunt confidentiale.
Adresa de email data nu va fi publicata niciodata. De asemenea, toate informatiile furnizate nu vor fi partajate cu terte persoane.


Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016