Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

Atentie: 3 semne clare care iti arata ca ai de-a face cu un manipulator!

Tags: manipulatori, tehnici de manipulare, manipulare, manipulator emotional, manipulare emotionala, semne de manipulare

Tehnici de manipulare exista. Din pacate, sunt prea multe si prea multi le folosesc impotriva noastra. Fie ca sunt iubitii nostri, parintii, sefi, colegii, prietenii samd, nimeni nu pare sa scape de titlul de SUSPECT! Nu ne ramane decat sa privim lumea cu ochi limpezi, cu minte clara si inarmati cu tehnici de descoperire a manipulatorilor!
Iata cateva semne clare si sfaturi utile care te ajuta sa intelegi ca ai de-a face cu un manipulator:

1. Foloseste-ti intuitia chiar daca de obicei nu ai incredere in ea. Este vital sa intelegi ca inuitia se exerseaza in timp, asa ca da-ti voie sa mai si gresesti din cand in cand. Doar asa se va dezvolta si iti poate spune clar ca esti in fata unui manipulator adevarat.


Regula de aur, conform Fionei McColl, citata de FriedGreenTomatoes.org: Cand ai de-a face cu un manipulator emotional, ai incredere in intuitia ta, in simturile tale. In momentul in care un manipulator emotional gaseste o manevra de succes - este adaugata pe lista lor si tu vei primi o portie zdravana cu fiecare ocazie cu putinta.

2. Manipulatorii cer mila, compasiune, intelegere, sunt sarmani si dezavantajati, mai obositi ca noi, bolnavi si lipsiti de ajutor, vulnerabili si nu numai! Nu avem mila fata de manipulatori. Tehnicile de manipulare sunt folosite in mod constient de catre acestia. Au un scop precis si vor face tot ce trebuie pentru a-si manipula victimele.  

"Daca tu ai o durere de cap, manipulatorul emotionala va avea o tumoare pe creier!", noteaza FriedGreenTomatoes.org.

3. Manipulatorii nu trateaza nimic in mod direct. Nu vor avea o discutie deschisa cu tine si vor amana orice fel de conversatie. Vor incerca pe tine diverse tehnici de manipulare, in doze mici, treptat, pentru faza de testare.

In momentul in care vor intelege ce functioneaza si ce nu, atunci vor ataca si vor obtine ce isi doresc. Sa nu uitam ca manipulatori pot fi sefii, colegii care te conving sa faci munca lor, partenerii de viata care te tin inchis intr-o relatie toxica si fara satisfactii, parintii care te conving sa te casatoresti sau sa faci diverse alegeri in viata ta profesionala, prietenii care imprumuta bani si nu ii mai dau inapoi si lista continua!

Fiti cu ochii in patru, cu urechile ciulite si cu inuititia pregatita ca un sistem de detectare a tehnicilor de manipulare!

sursa foto: www.sxc.hu

Autor: Maria Nicutar


Ti-a placut acest articol?
Recomanda-l prietenilor:
Cat de utila va este aceasta informatie?
Noteaza folosind stelele

Rating:


Nota: 4.3 din 5 - 10 voturi.

Alte articole similare pentru fiecare cuvant


Newsletter zilnic GRATUIT

Comentarii 1 comentarii

Adrian Popescu 25-Feb-2013 12:42:48
Prea putine informatii concludente legate de subiectul din titlu . De ce nu oferiti mai multe detalii ca sa poata invata si omul de rind cum sa procedeze in fata mizeriilor si mizerabililor din domeniul marketingului si vinzarilor directe .

Lasa un raspuns

Informatiile scrise aici sunt confidentiale.
Adresa de email data nu va fi publicata niciodata. De asemenea, toate informatiile furnizate nu vor fi partajate cu terte persoane.


Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016