Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

Cum stau lucrurile daca lasi norisorii pufosi la o parte

Tags: editorial, incredere, munca, eforturi, depresie, aprobare, confirmare, obiective

Auzim tot timpul despre cum e bine sa canti, sa dansezi, sa te bucuri de soare, de cerul senin, sa citesti cele mai bune carti si sa te bucuri din plin de o prajitura cu ciocolata, sa ai inima deschisa, sa ierti, sa iubesti, sa traiesti totul din plin si sa te bucuri de fiecare clipa.


Daca faci asta minut de minut, cel mai probabil arati asa:



Sau asa:




In realitatea pe care am experimentat-o de-a lungul timpului, lucrurile stau insa cu totul altfel si e bine sa gasim un echilibru in care, fara sa cadem in extrema cealalta si sa ne lasam prada depresiei, sa nu uitam ca avem facturi de platit, obiective de atins si MUNCA de facut.

Asa ca dincolo de soarele de afara, nu am cum sa nu ma gandesc la ceea ce ne poate ajuta sa ajungem acolo unde ne dorim fara sa avem surprize neplacute. Nu totul e lapte si miere asa cum nu totul e noroi si mocirla.

Si scriu asta fiindca mi-am dat seama cat de important e sa avem tot timpul mintea limpede si sa ne dam seama ca tine de noi sa gasim solutii. Orice abandon, orice decizie de a nu mai actiona, de a renunta nu inseamna decat ca facem pasi inapoi si ca ne lasam in voia destinului.

Sa contracaram, asadar, prin pasi singuri si increzatori. Fara curcubee si artificii la tot pasul, dar cu cer senin in inima. Si nici cu impresia ca tuna si fulgera deasupra noastra, ci cu certitudinea ca uneori ploua, dar ca apare si soarele mai devreme sau mai tarziu.

Actioneaza pozitiv. Nu lasa lucrurile sa ti se intample. Fii cel care le face sa aiba loc, transforma ceea ce nu-ti convine, devino cine vrei sa fii, actioneaza atunci cand vrei sa faci un lucru. Lupta impotriva apatiei si respecta-ti promisiunile pe care ti le faci!

Fa munca de care e nevoie. Nu poti subaprecia pe cineva care intotdeauna munceste din greu. Fii acel om care munceste mult si care obtine rezultate in urma muncii sale. Sa nu credem ca ceea ce avem de facut e peste puterile noastre. Forta pe care o avem in noi e mereu mai mare decat sarcina din fata noastra. Sa facem ceea ce trebuie, nu ceea ce e usor.

Concentreaza-te asupra prioritatilor. Nu fi ocupat, ci productiv. Si cu siguranta nu e prima oara cand auzim ca trebuie sa facem diferenta intre cele doua. Trebuie sa avem obiective clare si trebuie sa ne concentram asupra lucrurilor care conteaza cu adevarat.

Asuma-ti riscuri calculate. Cei mai multi oameni care au reusit iti vor spune ca pasii le-au fost mici, dar siguri. Prin pasii pe care ii facem catre necunoscut, ne asumam constant un risc. Insa a nu risca nimic inseamna sa riscam totul.

Continua sa mergi inainte. Sa ne concentram mereu pe ceea ce putem face in prezent, nu pe lucrurile pe care nu le putem face. Lucrurile mici pot face diferenta. Uneori cel mai mic pas in directia potrivita poate deveni cel mai mare pas pe care l-am facut vreodata.

Ofera-ti toata aprobarea de care ai nevoie.  Daca vrei sa indeplinesti lucruri marete, nu mai cere aprobarea celor din jur. Nu ai nevoie de confirmarea nimanui pentru a fi fericit sau pentru a-ti urma inima. Lupta din greu pentru ceea ce crezi. Forta vine din a depasi ceea ce altii cred ca e imposibil. Si uneori trebuie sa pierzi lupta pentru a castiga razboiul. Asa ca daca tu crezi cu tarie in ceva, lupta pentru acel lucru. In timp, lucrurile se vor aseza de la sine.

Lasa viata sa se intample asa cum trebuie sa se intample. Nu putem forta lucrurile, nu vom face decat sa ne stresam in zadar. Exista un loc si-un timp anume pentru fiecare lucru asa ca nu trebuie sa fortam ceea ce nu e menit sa se petreaca inca in vietile noastre. Cand va fi vremea, se va intampla. Sa muncim si sa avem rabdare.

Cam asa functioneaza, de fapt, lucrurile, dincolo de nori si soare tot timpul. Iar la astfel de concluzii ajungem dupa ce vedem ca, intr-adevar, fara o munca sustinuta rezultatele nu ne multumesc si ca fara eforturi si incredere nu ajungem unde ne dorim.



Autor: Mihaela Pascu


Ti-a placut acest articol?
Recomanda-l prietenilor:
Cat de utila va este aceasta informatie?
Noteaza folosind stelele

Rating:


Nota: 5 din 5 - 1 vot.

Alte articole similare pentru fiecare cuvant


Newsletter zilnic GRATUIT

Comentarii 0 comentarii

Lasa un raspuns

Informatiile scrise aici sunt confidentiale.
Adresa de email data nu va fi publicata niciodata. De asemenea, toate informatiile furnizate nu vor fi partajate cu terte persoane.


Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016