Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

Cuvinte bune versus cuvinte periculoase in CV. Unele sunt cele pe care le folosim cu totii!

Tags: cuvinte periculoase cv, angajari, recruterii, managerii, profesionist, om de echipa, energic, dinamic

Chiar daca incercam sa fim originali atunci cand ne compunem CV-ul, multe dintre cuvintele pe care le folosim sunt cele standard. Le includem in descrierea personala, le adaugam la abilitati si consideram ca ne-am descris, ca profesionisti, cat se poate de bine. Un studiu recent facut de Inc.com arata ca managerii si recruterii au o cu totul alta perspectiva asupra CV-urilor atunci cand le citesc.


De multe ori, unui CV ii sunt oferite 45 de secunde, iar asta in cazul in care candidatul a reusit sa atraga atentia prin ceva. Exprimarile xeroxate pe care le folosim ajung sa ii faca pe acestia sa survoleze rapid un CV si sa-l arunce mai departe in teancul cu cei care nu vor fi sunati pentru un al doilea interviu.

Iata care sunt, conform studiului intocmit de Inc.com, unii dintre cei mai nepotriviti termeni pe care ii includem in CV:

- sinergie
- de nadejde
- orientat spre rezultate
- muncitor
- om de echipa
- strateg
- creativ dincolo de tipare
- energic
- persoana ambitioasa
- dinamic
- motivat
- orientat spre detalii
- proactiv


Ce e in neregula cu aceste cuvinte? Luate separat, nimic. Incluse insa intr-o descriere a propriei persoane, au tendinta de a alcatui mai degraba portretul iepurasului Duracell decat profilul unui angajat competent sau al unui profesionist care indeplineste toate cerintele din descrierea ofertei de lucru. Explicatia sta in faptul ca cei care fac angajarile sunt mult mai interesati de rezultatele concrete, de lista in care am insiruit proiectele si premiile obtinute decat de descrierea pe care ne-o putem face in fel si chip, fara sa aiba obligatoriu legatura cu realitatea.

Iata, asadar, care sunt cuvintele si expresiile pe care e bine sa le includem (in mod onest!) in CV-ul nostru:

- am realizat
- am urmat trainingul
- am facut voluntariat
- am creat
- am gestionat
- am solutionat
- idei
- am crescut
- am negociat
- lansat
- castiguri
- profit
- castigat

In acelasi timp insa, daca va numarati printre cei care sunt in postura de a face angajari, nu uitati ca nu va trebuie un om care sa fie un bun scriitor, ci un profesionist. Asadar, vor fi mult mai importante realizarile acestuia, chiar daca nu le-a descris in cea mai "optimizata" forma. Prin urmare, sa oferim mai mult timp CV-urilor pe care le primim, chiar daca printre cuvintele din cuprins, vom da si peste "sinergie" sau "proactiv".


Foto.

Autor: Stefan Matei


Ti-a placut acest articol?
Recomanda-l prietenilor:
Cat de utila va este aceasta informatie?
Noteaza folosind stelele

Rating:


Nota: 4 din 5 - 4 voturi.

Alte articole similare pentru fiecare cuvant


Newsletter zilnic GRATUIT

Comentarii 0 comentarii

Lasa un raspuns

Informatiile scrise aici sunt confidentiale.
Adresa de email data nu va fi publicata niciodata. De asemenea, toate informatiile furnizate nu vor fi partajate cu terte persoane.


Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016