Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

10 intrebari care te ajuta sa te descoperi

Tags: intrebari, viata, dezvoltare personala, schimbari, obiective, instinct

A fi intelept nu inseamna sa ai toate raspunsurile, ci sa iti adresezi intrebarile corecte. Adreseaza-ti urmatoarele zece intrebari simple pentru a descoperi ce fel de persoana esti cu adevarat si ce schimbari sunt necesare.
1. Imi petrec timpul cu oamenii potriviti?
Nu iti pierde timpul pretios in compania unor oameni negativi. Nu poti alege ce oameni intalnesti in viata, insa poti alege cu cine iti petreci timpul. Inconjoara-te de oameni cu o gandire pozitiva, care sa te sustina in atingerea obiectivelor, nu de oamenii negativi care iti „ucid” orice speranta.
 
2. Ce imi spune instinctul?
Nu iti cere niciodata scuze pentru ceea ce simti.Increde-te in instinct, chiar si atunci cand toata lumea din jur iti spune contrariul. Uneori, oricate sfaturi bune am primit de la apropiati, simtim ca trebuie sa facem lucrurile dupa cum ne spune inima. Ia propriile decizii si nu te lasa influentat de parerile celorlalti. Construieste-ti propriul sistem de gandire si ai increde-te in instinct.
 
3. Ma multumesc cu putin?
Daca simti ca nu esti tratat cu respectul cuvenit, intreaba-te de ce. Poate ca in mod subconstient te-ai „marcat” singur ca fiind nedemn de respect. Nu uita niciodata ca TU esti cel care transmiti celorlalti cum ar trebui sa se poarte cu tine, tu impui respectul celorlalti. Tu le transmiti, prin limbajul verbal si non-verbal, cum vrei sa fii tratat, ce esti dispus sa accepti si ce nu. Fa-ti o autoevaluare. Daca tu nu te respecti si nu consideri ca meriti tot ce este mai bun, nici ceilalti nu o vor face.
 
4. Ce pot face in prezent pentru a-mi indeplini obiectivul?
Daca nu iti place unde te afli in prezent, tu esti singurul care poate schimba situatia. Esti responsabil de propria fericire. Trebuie sa stabilesti ce anume te face fericit. Nu este suficient sa iti doresti ca un anumit lucru sa se intample, va trebui sa stabilesti care sunt pasii de urmat in vederea atingerii obiectivului. Fa lucrurile pe care ti le doresti, descopera-ti adevaratul potential.
 
5. Cum ii influentez pe oamenii din viata mea?
Ceea ce spui altora si modul in care te comporti chiar conteaza. Respecta opiniile celorlalti, chiar daca nu esti de acord cu ele. Nu subestima puterea unui zambet, a unei vorbe bune, a unei urechi dispuse sa asculte, sau a unui compliment sincer. Toate aceste gesturi aparent nesemnificative pot schimba vieti.
 
6. Exista lucruri la care trebuie sa renunt?
Pe parcursul vietii, vei intalni oameni care te vor supara si care te vor trata necorespunzator. Renunta la sentimentele negative si la resentimente. Negativitatea te afecteaza doar pe tine si te impiedica sa iti atingi adevaratul potential. Vei putea creste cu adevarat pe plan emotional abia atunci cand vei renunta la resentimente si ranile trecutului.
 
7. Ce ma impiedica fricile sa fac?
Cu fiecare experienta traita in care esti nevoit sa iti infrunti fricile si sa iesi din zona de confort, devii mai puternic, mai intelept si mai increzator in fortele proprii. Nimic nu este imposibil si adevarul este ca poti face fata oricarei provocari, oricat de dificila ar parea.
 
8. Exista oameni care merita sa fie iertati?
Razbunarea nu este atat de dulce. Cel putin, satisfactia simtita este doar de moment. Daca vrei sa fii cu adevarat impacat cu tine insuti, invata sa ii ierti pe cei care ti-au gresit. Toti oamenii sunt supusi greselilor, iar uneori avem nevoie sa facem greseli pentru a invata lectii importante in viata. Nu te grabi sa judeci si fii dispus sa le ierti altora greselile.
 
9. Peste 10 ani, voi regreta ca nu am incercat mai mult?
Daca iti doresti ca un anumit lucru sa se intample, lupta-te si fa tot ce iti sta in puteri pentru ca acesta chiar sa se intample. Cele mai bune lucruri in viata se obtin cu greu, insa merita pe deplin efortul. Depune un efort suplimentar, in loc sa cazi prada obisnuintei si lenevelii.
 
10. Ce apreciez cel mai mult in viata?
Toate alegerile pe care le faci zilnic iti influenteaza viata. Alege sa gandesti pozitiv, doar asa vei deveni mai puternic. Cand vei incepe sa inlocuiesti gandurile negative cu unele pozitive, vei incepe sa obtii rezultate pozitive. Si, cu timpul, acest mod de gandire te va ajuta sa te eliberezi de sters, de durerile sufletesti, sa iei lucrurile mai putin persoal si sa te simti pur si simplu mai bine.
Autor: Adelina Moisan


Ti-a placut acest articol?
Recomanda-l prietenilor:
Cat de utila va este aceasta informatie?
Noteaza folosind stelele

Rating:


Nota: 4.21 din 5 - 14 voturi.

Alte articole similare pentru fiecare cuvant


Newsletter zilnic GRATUIT

Comentarii 0 comentarii

Lasa un raspuns

Informatiile scrise aici sunt confidentiale.
Adresa de email data nu va fi publicata niciodata. De asemenea, toate informatiile furnizate nu vor fi partajate cu terte persoane.


Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016