Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

3 pasi pentru a-ti controla emotiile

Tags: dezvoltare personala, controleaza-ti emotii, emotii negative

Emotiile sunt cele mai prezente, presante si, adeseori, dureroase forte din viata noastra. Suntem condusi prin viata de emotii. Ne asumam riscuri pentru ca suntem entuziasmati de proiecte. Plangem pentru ca am fost raniti si facem sacrificii pentru ca iubim.
Fara indoiala. Emotiile ne dicteaza gandurile, intentiile si actiunile, cu o autoritate superioara mintii rationale. Dar cand actionam prea repede sub imperiul emotiilor, mai ales daca acestea sunt gresite, luam decizii pe care mai apoi le regretam.
 
Sentimentele noastre se pot incadra in extreme periculoase. Daca te intorci prea mult la stanga, cazi in plasa furiei. Daca virezi brusc la dreapta, devii euforic. Si, ca atatea alte aspecte ale vietii, emotiile trebuie sa fie moderate si logice. Ceea ce nu inseamna sa nu ne mai indragostim sau sa nu topaim de fericire ca am luat examenul la master. Reactiile de acest fel sunt cele mai mari delicii ale vietii. 
 
Emotiile negative trebuie manevrate cu atentie. Emotiile negative, cum ar fi furia, invidia sau tristetea, tind sa ne scape de sub control, mai ales imediat dupa ce au fost declansate. In timp, aceste emotii pot creste ca buruienile, conditionandu-ne mintea sa functioneze in detrimentul sentimentelor si dominandu-ne viata.
 
Ai intalnit vreodata pe cineva care este tot timpul nervos? Sa stii ca nu s-a nascut asa. Numai ca a fost nervos atata vreme, ca nu mai stie sa se poaret altfel.
 
Ce se poate face pentru a evita o astfel de capcana?
 
1. Nu reactiona imediat. Daca reactionezi imediat la un declansator emotional te supui unui risc mare de a gresi.respira adanc si stabilizeaza-ti impulsul coplesitor. Continua sa respiri adanc vreme de cinci minute, detensioneaza-ti muschii si asteapta ca pulsul sa-ti revina al normal. Spune-ti ca starea ta este numai temporara.
 
2. Cere ghidare divina. Credinta este salvarea noastra in cele mai negre clipe. Indiferent in ce crezi, o relatie sanatoasa cu divinitatea te va ajuta sa depasesti mai usor obstacolele. Tocmai pentru ca, atunci cand crezi intr-o forta superioara, crezi si in puterea unei inetrventii divine sa-ti arate ceea ce trebuie sa facu, sa te invete de ce se intampla sau chiar sa te salveze dintr-o situatie neplacuta. Cand esti coplesit de emotii, inchide ochii, imagineaza-ti o solutie pozitiva la problema ta si cere-i universului sa-ti lumineze cea mai buna cale inainte.
 
3. Uita-te la imaginea de ansamblu. Fiecare intamplare din viata noastra, buna sau rea, serveste unui scop mai inalt. Intelepciunea inseamna sa vezi dincolo de moment si sa discerni semnificatia mai profunda a oricarei situatii de facto. Poate nu intelegi la inceput, dar, pe masura ce trece timpul, vei vedea cum totul se explica. Chiar si in mijlocul celor mai apasatoare furtuni emotionale, ai incredere in scopul ultim care ti se va dezvalui in curand.
 
Autor: Alina Negrutiu


Ti-a placut acest articol?
Recomanda-l prietenilor:
Cat de utila va este aceasta informatie?
Noteaza folosind stelele

Rating:


Nota: 4.88 din 5 - 4 voturi.

Alte articole similare pentru fiecare cuvant


Newsletter zilnic GRATUIT

Comentarii 0 comentarii

Lasa un raspuns

Informatiile scrise aici sunt confidentiale.
Adresa de email data nu va fi publicata niciodata. De asemenea, toate informatiile furnizate nu vor fi partajate cu terte persoane.


Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016