Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

5 lucruri care nu au ce cauta in CV

Tags: dezvoltare personala, cv, angajare, date personale, salariu

Cand ti-ai facut primul CV in facultate, probabil ca ti-ai bagat in lista toate activitatile in care ai fost implicat inca din liceu. Ai fost mandru de rolul de sef de echipa la clubul de stiinta din liceu, de cel de capitan al echipei de volei.
In loc sa pui cap la cap un CV croit pentru jobul la care candidezi, primul draft pare ca un omagiu pe care ti-l aduci singur. In cele din urma, afli ca persoana responsabila cu angajarile cauta un rezumat al abilitatilor si experientelor relevante.
 
Recrutatorii stau cam sase secunde pentru a scana un CV. In cele sase secunde evalueaza toate realizarile profesionale si apreciaza rapid daca vor sa cerceteze mai idneaproape.
 
Unele lucruri le sar insa in ochi si ii descurajeaza din intentai de a te chema la interviu:
 
1. Afinitati religioase.
 
Poate ca grupul de rugaciune din care faci parte a jucat un rol important in conturarea omului care esti azi, dar, daca il adaugi in CV, il vei face pe manager sa se simta inconfortabil. Asta cu exceptia faptului cand candidezi pentru un job intr-un domeniu legat de biserica.
 
2. Afinitati politice.
 
Recrutatorii nu vor sa stie ca ti-ai condus comunitatea in timpul protestelor impotriva proiectului Rosia Montana. Opiniile politice trebuie scoase in afara spatiului biroului, asta daca nu cumva cauti o slujba de consultant politic. 
 
3. Referinte care arata ca ai un ego nemasurat.
 
Este senzational ca mergi la sala de cinci ori pe saptamana, dar nu include referinte la atribute fizice in CV. Asta daca nu cumva vrei sa devii model sau personal trainer. Daca iti incluzi poza, ii fortezi mana managerului sa te aprecieze si in functie de prezenta fizica. In general, uita de toate datele personale dincolo de informatiile de coontact.
 
4. Data la care ai scris CV-ul.
 
Unii oameni fac greseala sa includa data la care si-au conceput CV-ul. Angajatorul nu vrea sa stie cand l-ai scris. Singurele date necesare sunt cele care se refera la educatie.
 
5. Salariile anterioare.
 
Salariul este o chestiune care se discuta cu angajatorul in timpul interviului sau odata ce ti s-a facut oferta. Nu vrei sa impui deja limite inferioare si superioare ale salariului inainte de a ti se oferi sansa de a participa la interviu.
 
Autor: Alina Negrutiu


Ti-a placut acest articol?
Recomanda-l prietenilor:
Cat de utila va este aceasta informatie?
Noteaza folosind stelele

Rating:


Nota: 5 din 5 - 1 vot.

Alte articole similare pentru fiecare cuvant


Newsletter zilnic GRATUIT

Comentarii 0 comentarii

Lasa un raspuns

Informatiile scrise aici sunt confidentiale.
Adresa de email data nu va fi publicata niciodata. De asemenea, toate informatiile furnizate nu vor fi partajate cu terte persoane.


Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016