Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

5 lucruri care te tin pe loc

Tags: program, organizat, optimism, gandire negativa, dorinta, drama

Nu reusesti sa fii suficient de productiv desi programul tau pare, cel putin la prima vedere, suficient de organizat? Ti se pare ca eforturile tale sunt mari, dar rezultatele mult prea mici? Ce poate face ca acest mod de a munci sa devina mult mai eficient?

Felul in care muncim poate fi complet diferit daca il privim din interior si ulterior din exterior. Ceea ce noua ni se pare productiv poate sa fie in realitate un factor care consuma timp si energie. Iar obiceiurile pe care noi le vedem ca productive se pot dovedi exemple de rutina in care energia noastra se iroseste fara sa ne dam seama.

Iata 5 lucruri care ne tin pe loc si de care trebuie sa scapam:

1. Lucrurile marunte. Exista nenumarate activitati in care ne pierdem si care ne ocupa din timpul pe care l-am putea petrece alaturi de cei dragi. Trebuie sa ne dam seama de lucrurile cu adevarat importante si sa apreciem ceea ce conteaza cu adevarat inaintea unor lucruri care pot fi urgente, dar nu si importante.

2. Un program incarcat in permanenta. A fi ocupat nu e obligatoriu sinonim cu a fi productiv. Daca programul nostru nu e organizat cum trebuie, daca nu avem suficiente pauze, daca nu ne odihnim si ingrijim corespunzator, putem trai cu impresia ca suntem vesnic ocupati, iar rezultatele noastre vor fi pe masura: randament scazut si prea putine realizari de care sa fim mandri.

3. Gandire negativa fata de prezent. Viata este o oglinda a ceea ce suntem. Obtinem cele mai bune rezultate atunci cand zambim. Trebuie sa ne concentram asupra lucrurilor bune din prezent si sa avem incredere ca, desi trecem prin perioade mai grele, nu inseamna ca dam gres.

4. Drama inutila din jurul nostru. Trebuie sa stim sa ne alegem cu grija oamenii in compania carora sa ne petrecem timpul. Multi oameni toxici ne pot trage in jos si ne pot face sa credem ca nu putem reusi ceea ce ne propunem. Sa avem incredere in noi si sa ne inconjuram de oameni care gandesc pozitiv.

5. Dorinta pentru ceea ce nu avem. Nu intotdeauna vom primi ceea ce ne dorim, iar asta poate fi uneori un lucru bun, chiar daca nu ne dam seama. Exista multi oameni care nu vor avea niciodata ceea ce avem noi acum. Sa nu fim dispretuitori fata de felul in care arata viata noastra in prezent.
Autor: Mihaela Pascu


Ti-a placut acest articol?
Recomanda-l prietenilor:
Cat de utila va este aceasta informatie?
Noteaza folosind stelele

Rating:


Nota: 5 din 5 - 1 vot.

Alte articole similare pentru fiecare cuvant


Newsletter zilnic GRATUIT

Comentarii 0 comentarii

Lasa un raspuns

Informatiile scrise aici sunt confidentiale.
Adresa de email data nu va fi publicata niciodata. De asemenea, toate informatiile furnizate nu vor fi partajate cu terte persoane.


Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016