Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

5 modalitati de a-ti imbunatati limbajul corpului

Tags: limbajul trupului, contact vizual, dezvoltare personala

Limbajul corpului este extrem de important pentru dezvoltarea persoanala a oamenilor si are un rol bine stabilit si in dezvoltarea afacerii pe care o conducem. Partenerii de afaceri, colaboratorii, investitorii si angajatii sunt cei care ne judecat zilnic, in functie de ceea ce spunem si de cum spunem, iar in aceasta analiza, limbajul trupului este cel care creeaza primele si cele mai puternice impresii.
Iata cinci sfaturi care te vor ajuta sa te asiguri ca limbajul corpului functioneaza de partea ta si nu impotriva ta:

1. Cand lucrurile incep sa mearga prost, zambeste


Incruntarile, starea de tristete, nervi, strambaturile, si alte expresii faciale negative trimit semnale creierului tau care transmit faptul ca tot ceea ce ai de facut este dificil. Odata ce creierul a decis ca exista un pericol, va trimite imediat semnale care vor duce la cresterea nivelului de cortizol, ceea ce poate afecta sistemul imunitar si provoca pierderi de memorie. Asadar, incearca sa zambesti mai mult. Vei vedea cat de mult ajuta! In plus, zambetul tau ii poate ajuta si pe cei din jur sa se simta mai putin stresati



2. Poarta-te ca un model pe scena pentru a evita conflictele

Daca stai prea mult timp fata in fata cu cineva, ar putea aparea foarte usor conflicte, pentru ca oamenii au obiceiul de a se holba pur si simplu unii la altii sau chiar de a-i privi cu superioritate sau de a-i judeca din priviri. Pentru a evita astfel de conflicte, incearca sa creezi un scurt joc de roluri si sa iti schimbi rapid pozitia, precum supermodelele care niciodata nu stau prea mult timp cu fata spre camera. In cazul in care este cu adevarat necesar sa stai fata in fata cu o persoana, aseaza-te intr-o pozitie inclinata la 45 de grade, care sa iti permita bineinteles sa ai contact vizual.

Cea mai buna metoda de a evita conflictele demarate prin contact vizual este sa stai chiar langa partenerul tau de discutie. Asta va evidentia semnale de colaborare eficienta!



3. Nu gesticula exagerat

In cazul in care nu esti unul dintre acesti tipi, nu iti ridica niciodata mainile mai sus de nivelul umerilor atunci cand participi la o intalnire de afaceri sau cand tii un discurs important. Altfel, vei parea un ciudat in ochii celorlalti. Urmareste oricare dintre discursurile lui Steve Jobs si te vei convinge ca nu s-a exprimat niciodata mai mult prin gesturi decat prin cuvinte, iar asta ar trebui sa fie un motiv suficient sa nu o faci nici tu.



4. Ai grija la pozitia corpului

Pozitia corpului poate afecta atat atitudinea, cat si puterea de convingere, modul in care vei fi perceput si stilul in care vei sa te exprimi. De exemplu, oamenii care tin un discurs asezati pe scaun, sau cei care stau in picioare cu mainile incrucisate, ori cu fata in pamant, sunt interpretate ca persoane care opun rezistenta, pun bariera in comunicare si sunt defensive.



5. Gandeste-te de doua ori inainte de a vorbi

Contactul vizual este important in cadrul unei intalniri de afaceri sau unui discurs in public, insa este foarte greu de mentinut atunci cand trebuie sa ne gandim foarte bine la ceea ce urmeaza sa spunem. Majoritatea dintre noi obisnuim in astfel de situatii sa privim in gol sau sa tinem capul in pamant, cel putin pana cand ne adunam gandurile si abia apoi ii privim pe interlocutori in ochi, iar asta este o greseala.




Autor: Ana Tudor


Ti-a placut acest articol?
Recomanda-l prietenilor:
Cat de utila va este aceasta informatie?
Noteaza folosind stelele

Rating:


Nota: 4.92 din 5 - 6 voturi.

Alte articole similare pentru fiecare cuvant


Newsletter zilnic GRATUIT

Comentarii 0 comentarii

Lasa un raspuns

Informatiile scrise aici sunt confidentiale.
Adresa de email data nu va fi publicata niciodata. De asemenea, toate informatiile furnizate nu vor fi partajate cu terte persoane.


Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016