Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

5 moduri eficiente prin care iti poti tine fericiti cei mai buni angajati

5 moduri eficiente prin care iti poti tine fericiti cei mai buni angajati
de Admin
Tags: liviu tudor, anteprenor

Multi ar raspunde simplu in fata acestei dileme: salarii mai bune, bonusuri mai mari. Iar acest lucru este adevarat, insa fericirea unui angajat intr-o firma nu tine numai de banii pe care ii castiga.

Evitam idealismul si vorbim serios despre aceasta problema care macina multe companii, si anume pastrarea angajatilor buni din firma fara a depasi bugetul de salarii intrand intr-o cursa necontrolata. Asa cum spune si antreprenorul din spatele celor mai importante parcuri de business din Capitala, Liviu Tudor, una dintre marile provocari cu care firmele se confrunta in acest moment este identificarea fortei de munca potrivite pentru o afacere cu pretentii pe piata: „Gasirea forței de munca calificate va fi o provocare si mai mare in 2018”, spune acesta, atragand atentia asupra importantei pe care o are cultura locului: „Oamenii isi doresc sa le fie livrata o experienta - vor sa aiba acces la activitati comunitare, să fie conectati atat in lumea digitala, cat si in cea reala. Community spirit devine o parte componenta a spatiilor de birouri.”

 

5 moduri eficiente prin care iti poti tine fericiti cei mai buni angajati:

 

1. Implica-i
 

O mare problema pentru multe firme este incapacitatea de a-i face pe angajati sa se simta implicati in planurile si proiectele businessului pentru care lucreaza zi de zi. Desi nu au un statut de parteneri in arhitectura firmei, din punct de vedere uman relatia dintre lideri si angajati trebuie sa fie de stransa colaborare si parteneriat deschis. Odata ce acestia vor simti ca sunt implicati in marile probleme si provocari ale firmei, vor fi si mai motivati sa produca rezultate mai bune, pentru ca din acel moment vor intelege exact cum activitatea lor buna poate aduce beneficii businessului pentru care lucreaza. Daca sunt exclusi din acest proces, atunci ruptura produsa poate duce la pierderea unor angajati buni, dar nefolositi la nivelul abilitatilor lor.

 

2. Comunica deschis
 

Transparenta in comunicare este un atribut pentru care multe companii ar trebui sa lupte. Atunci cand angajatii au incredere in zona de management cu deschiderea lor, vor putea sa vorbeasca deschis si sa sugereze idei la care altfel nu ai putea avea acces.

 

3. Provoaca-i
 

O functie este doar o etapa, iar una dintre marile greseli este ingroparea angajatilor in functii din care nu au scapare. Atunci cand nu simt ca pot evolua, ca pot fi provocati mai departe, nici nu vor avea in plan sa ramana prea mult in firma. E important sa ai curajul sa le oferi responsabilitati mai mari, provocari care ii vor stimula, pentru a-i ajuta pe ei sa invete lucruri noi, iar compania sa castige oameni performanti.

 

4. Nu te pozitiona doar ca sef in fata lor
 

Lucrezi cu oameni, nu cu ecusoane de intrare intr-un birou. Tocmai din acest motiv trebuie sa construiesti o relatie cu angajatii tai, care nu se rezuma stric la activitate de munca. Atunci cand jobul nu este doar o obligatie, ci chiar o a doua familie cu multi prieteni, si firma are de castigat.

 

5. Intereseaza-te in legatura cu ceea ce au de spus
 

Cere feedback constant pe proiectele si ideile din firma, pentru a intelege ce merge si ce nu. Daca vrei sa construiesti cultura unui grup unit la locul de munca, atunci trebuie sa stii sa iei mereu pulsul lucrurilor.

 

Sursa foto: Shutterstock / Copyright: nd3000

Autor: Admin


Ti-a placut acest articol?
Recomanda-l prietenilor:
Cat de utila va este aceasta informatie?
Noteaza folosind stelele

Rating:


Nota: 4.5 din 5 - 2 voturi.

Alte articole similare pentru fiecare cuvant


Newsletter zilnic GRATUIT

Comentarii 0 comentarii

Lasa un raspuns

Informatiile scrise aici sunt confidentiale.
Adresa de email data nu va fi publicata niciodata. De asemenea, toate informatiile furnizate nu vor fi partajate cu terte persoane.


Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016