Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

5 moduri prin care poti sa castigi respect ca nou angajat

Tags: dezvoltare personala, respect, job, relatii, loc de munca

Ai reusit. Ai trecut prin nenumarate runde de interviu, ti-ai demonstrat calificarile si ai obtinut o oferta de job la o companie buna. In realitate insa, batalia este abi la inceput. Chiar daca au un dosar excelent, noii angajati sunt adesea priviti cu oarecare suspiciune si trebuie, prin urmare, sa fie proactivi cand vine vorba de a castiga respectul colegilor si al sefilor.
Haide sa trecem in revista cateva strategi care te-ar putea ajuta sa demonstrezi ca esti cel mai tare din transee.
 
1. Cuantifica rezultatele. Sunt sanse mari sa fi fost angajat pentru a rezolva o problema, asa ca, in mod natural, cel mai important factor in privinta castigarii respectului este cuantificarea sistematica a actiunilor intreprinse pentru a face problema sa dispara. Trebuie sa clarifici de la bun inceput asteptarile, pentru a te adresa direct rezultatelor care conteaza. Odata ce asteptarile iti sunt clare, vei putea explica simplu cum adaugi valoare (lead-uri, vanzari, suport tehnic etc.).
 
Problema este ca multi nou angajati se opresc aici, presupunand ca respectul este un produs al performantei si gata. Merita observat si faptul ca cei mai respectati de la firma nu atrag doar vanzari mari, dar respecta si principiile de mai jos.
 
2. Usureaza-le viata colegilor. Daca esti specialist in IT, le poti aduce o bucurie colegilor atehnici, explicandu-le cum sa se descurce in Excel. 
 
3. Fa-i pe altii sa dea bine. Terrell Owens a fost un jucator senzational de fotbal american. Numai ca a primit numai recenzii negative, pentru ca isi vorbea colegii de rau. Revista Forbes l-a inclus, in 2012, in topul celor mai putin placuti atleti din Statele Unite.
 
4. Intereseaza-te pe bune de viata celorlalti. Poate ca le respecti munca, dar respecta-i si ca persoane. Daca vrei sa primesti respect, arata-l prima data. Cum poti face asta? Asculta. Ascultarea este esentiala pentru craerea, mentinerea si intarirea relatiilor.
 
5. Invata regulile nescrise. Fiecare loc de munca are tipicurile lui, traditiile si tendintele proprii. Poate ca ceilalti colegi se intalnesc la cafea cu 20 de minute inainte de birou si te vei integra mai repede daca li te alaturi. Daca un manager de produs foloseste sala de intalniri in fiecare miercuri la ora 9:00 a.m., chiar daca asta nu e trecuta in nicio planificare, nu vei castiga puncte daca ti-o rezervi si tu la 8:45 a.m.
 
Autor: Alina Negrutiu


Ti-a placut acest articol?
Recomanda-l prietenilor:
Cat de utila va este aceasta informatie?
Noteaza folosind stelele

Rating:


Nota: 4.83 din 5 - 3 voturi.

Alte articole similare pentru fiecare cuvant


Newsletter zilnic GRATUIT

Comentarii 0 comentarii

Lasa un raspuns

Informatiile scrise aici sunt confidentiale.
Adresa de email data nu va fi publicata niciodata. De asemenea, toate informatiile furnizate nu vor fi partajate cu terte persoane.


Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016