Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

5 motive care iti demonstreaza ca viata nu e impotriva ta

Tags: ghinion, noroc, incredere, iubire, lucruri pozitive, inspira

Putem alege sa credem ca, uneori, sortii nu ne sunt favorabili sau ca steaua noastra presara din cand in cand o doza sanatoasa de ghinion. In acelasi timp, pentru a nu ne concentra intreaga atentie numai asupra intamplarilor mai putin fericite, sa ne gandim ca intregul parcurs e decorat atat cu lucruri bune, cat si cu lucruri mai putin bune. Si ca depinde numai de noi sa alegem felul in care ne privim viata.

Atunci cand dam vina pe factori externi, incercam sa scapam de responsabilitate. In acelasi timp, atunci cand factorii externi chiar sunt de vina, spunem ca viata e nedreapta. Exista insa si o cale de mijloc, prezentata prin cele 5 motive de mai jos:

1. Nu mai crede in noroc.

Obisnuim sa spunem ca am avut noroc sau ghinion sau ca unii oameni au noroc cu carul in vreme ce noi avem ghinion si invers. Firesc ar fi sa nu credem in aceste doua notiuni si sa privim lucrurile prin care trecem ca pe niste provocari de care avem parte in viata. E ca si cum am hotari ca atunci cand avem ghinion nu mai e nimic de facut, iar cand suntem norocosi, ca nu e meritul nostru.

2. Nu uita ca vei deveni din ce in ce mai puternic.

Totul se intampla cu un motiv, insa in prezent acesta poate sa nu fie atat de evident pe cat ne-am dori. Sa ne imaginam si sa ne spunem, asadar, ca totul se intampla pentru a ne face oameni mai puternici. Asta ne va face sa reactionam mai bine in fata momentelor grele si sa nu cadem prada deznadejdii.

3. Situatia se va schimba in bine.

Poate fi cat se poate de greu sa continuam sa mergem inainte cand lucrurile par sa se incapataneze sa ia forma unor obstacole. Pentru ca situatia sa devina mai buna, noi trebuie sa continuam sa mergem inainte fara sa credem ca destinul nostru a fost scris intr-un anumit fel si ca nimic nu se mai poate schimba.

4. Nu esti singur.

Uitam, de prea multe ori, ca nu suntem singurii oameni care trec prin situatii similare sau chiar prin situatii mai dificile. Trebuie sa ne reamintim insa ca universul nostru nu ar trebui limitat la propria persoana. In acelasi timp, chiar daca exista lucruri pe care le confruntam de unii singuri, sa nu uitam sa apreciem iubirea celor dragi care ne sunt alaturi.


5. Inspira-i si pe ceilalti.

Povestea pe care o scriem singuri ii va inspira si pe altii. Oamenii cu adevarat mari sunt cei care ii fac si pe altii sa creada ca pot ajunge la fel de sus. Atunci cand ne indreptam atentia si asupra celorlalti, nu mai suntem noi in centrul universului nostru. Un astfel de lucru pozitiv si altruist va conduce la alte lucruri pozitive.
Autor: Mihaela Pascu


Ti-a placut acest articol?
Recomanda-l prietenilor:
Cat de utila va este aceasta informatie?
Noteaza folosind stelele

Rating:


Nota: 5 din 5 - 1 vot.

Alte articole similare pentru fiecare cuvant


Newsletter zilnic GRATUIT

Comentarii 0 comentarii

Lasa un raspuns

Informatiile scrise aici sunt confidentiale.
Adresa de email data nu va fi publicata niciodata. De asemenea, toate informatiile furnizate nu vor fi partajate cu terte persoane.


Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016