Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

5 secrete ale comunicarii nonverbale de succes

Tags: dezvoltare personala, comunicare, comunicare nonverbala, zambet

Comunicarea clara si eficienta este esentiala in timpul prezentarilor, fie ca este vorba de o intalnire a consiliului de administratie, fie de o clasa plina de elevi.
Informatia verbala este vitala, dar modul in care o oferim stabileste cat de mult isi va aminti audienta. Cercetatorii Allan si Barbara Pease au descoperit ca 83% din comunicare este nonverbala. Comunicarea nonverbala include o serie de elemente, printre care: 

1. Contactul vizual. Incearca sa ai contact vizual cu fiecare membru al audientei. In cazul unui public numeros, pentru a crea fiecaruia impresia ca este privit, cea mai simpla posibilitate pentru un vorbitor este de a se uita la public in forma literei Z, incepand cu ultimul loc din stanga salii si terminand cu primul loc din dreapta.

2. Fluctuatii ale vocii. Moduleaza-ti vocea in timpul prezentarii. 

3. Pozitia in camera. Daca faci o prezentare PowerPoint, foloseste o telecomanda si misca-te prin camera. Nu ramane tintit locului.

4. Expresiile faciale. Modifica-ti expresia chipului in functie de ceea ce prezinti. Nu ramane cu chipul imobil.
Vorbitorii experimentati pot folosi anumite trucuri care sa ii ajute in convingerea auditoriului. De exemplu, fara a spune in cuvinte ca sunt impotriva unei idei, acestia o sustin zambind ironic, creand o reactie de opozitie fata de ceea ce spun.

Prin zambet, poti atrage bunavointa publicului, caci transmiti prietenie, apropiere si siguranta de sine.

Daca te incrunti, arati ca te concentrezi, dar esti si incordat si rigid. Tensionezi si publicul.

Rictusul induce nesiguranta, iar publicul crede ca nu spui adevarul.

5. Gesticulatie. Arata-ti cat mai mult palmele. Asa demonstrezi deschidere. Nu gesticula excesiv, caci induci agitatie. Evita gesturile agresive (mainile tinute in solduri, indreptarea degetului aratator catre auditor), nervoase (pocnitul din degete) sau a celor care denota indecizie sau nesiguranta (jocul cu diferite obiecte, trecerea mainii prin par sau aranjarea parului).
 
Autor: Alina Negrutiu


Ti-a placut acest articol?
Recomanda-l prietenilor:
Cat de utila va este aceasta informatie?
Noteaza folosind stelele

Rating:


Nota: 5 din 5 - 1 vot.

Alte articole similare pentru fiecare cuvant


Newsletter zilnic GRATUIT

Comentarii 0 comentarii

Lasa un raspuns

Informatiile scrise aici sunt confidentiale.
Adresa de email data nu va fi publicata niciodata. De asemenea, toate informatiile furnizate nu vor fi partajate cu terte persoane.


Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016