Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

5 sfaturi pentru a scapa de oamenii negativi din viata ta

Tags: scapa de oamenii negativi, dezvoltare personala, negativitate, obiective, oameni pozitivi

"Stai departe de oamenii care iti micsoreaza ambitia. Oamenii mici intotdeauna fac asta. Cei cu adevarat mari te fac sa te simti ca si tu poti deveni mare." - Mark Twain. Cu siguranta cunosti si tu persoane care se plang in mod constant si totusi nu fac nimic pentru a imbunatati situatia. Acele persoane negative care nu te sprijina vreodata, ba chiar te descurajeaza. Astfel de persoane toxice sunt pretutindeni. Cum poti scapa de influenta lor negativa?
Daca iti doresti si tu sa scapi de negativitatea care te inconjoara si, implicit, de oamenii negativi din viata ta, iti prezentam mai jos cateva propuneri eficiente.
 
In primul rand, insa, haideti sa vedem de ce este atat de important sa elimini persoanele negative din viata ta:
 
- oamenii negativi te impiedica sa iti atingi obiectivele. Astfel de oameni fac tot posibilul sa te descurajez si sa iti ucida ambitiile si visele.
- oamenii negativi te umplu cu energie negativa, afectandu-ti astfel capacitatea de concentrare, de luare a unor decizii bune.
- trebuie sa scapi de influenta negativa pentru a putea evolua. Relatiile toxice te impiedica sa iti atingi potentialul maxim. In plus, atunci cand renunti la persoanele negative din viata, faci loc altor persoane, pozitive, care te ajuta sa cresti.
 
Cum poti scapa de oamenii negativi din viata ta?
 
1. In primul rand, hotarasta-te ca meriti acest lucru

- gandeste-te la modul in care influenta negativa iti afecteaza starea de spirit, obiectivele personale si modul in care te simti cu tine insuti.
 
2. Apoi, identifica aceste persoane toxice din viata ta
 
- oamenii negativi te fac sa te simti prost doar vorbind cu ei. Iti reduc nivelul de energie si te fac sa te simti mai stresat, mai anxios.
 
- exista o diferenta clara intre o persoana care trece printr-o perioada proasta si o persoana care nu face altceva decat sa se planga in mod constant.
 
- oamenii toxici iti „ucid” din start orice initiativa, orice idee si orice vis. Intotdeauna pun sub semnul intrebarii ceea ce faci. Te fac sa ai dubii cu privire la orice decizie luata. Chiar daca pot fi confundate cu niste sfaturi „realiste”, atunci cand cineva iti aduce in mod constant argumente care sa te convinga sa nu faci ceva, inseamna ca de fapt acea persoana doreste de fapt sa-si ascunda propriile frici si nesigurante.
 
3. Renunta la ei
 
- incepe de undeva. Incearca sa eviti aceste persoane. Nu trebuie sa le explici neaparat de ce alegi sa fii mai distant si nu trebuie sa iti sustii cauza. In general, este mai bine sa eviti explicatiile, fiindca oricum nu vor intelege si nu vor fi dispusi sa asculte cu adevarat. Cel mai probabil, vei ajunge sa incerci sa iti justifici decizia, adoptand o pozitie defensiva.
 
- explica-le faptul ca vei putea relua legatura cu ei de-abia dupa ce vor incepe sa iti sprijine actiunile/deciziile si vor fi dispusi sa aiba o relatie bazata pe comunicare autentica.
 
4. Renunta la sentimentele de vinovatie
 
- nu le plange de mila, ci gandeste-te mai intai la bunastarea ta. Daca tu nu te gandesti la tin, nimeni nu o va face.
 
- nu este obligatia ta sa ramai prieten cu astfel de persoane. Oamenii evolueaza si se schimba, prin urmare, este normal ca anumite relatii sa se dizolve.
 
5. Inconjoara-te de oameni pozitivi
 
Dupa ce ai renuntat la oamenii negativi din viata ta, este timpul sa te inconjori de oameni pozitivi. Astfel de oameni iti sustin obiectivele, te incurajeaza sa iti urmezi visul, indiferent cat de riscant ar fi si oricat de imprevizibil ar fi rezultatul final.
 
Incepe chiar din aceasta saptamana! Identifica persoanele negative din viata ta.

Sursa: Pick The Brain
Autor: Adelina Moisan


Ti-a placut acest articol?
Recomanda-l prietenilor:
Cat de utila va este aceasta informatie?
Noteaza folosind stelele

Rating:


Nota: 4.16 din 5 - 149 voturi.

Alte articole similare pentru fiecare cuvant


Newsletter zilnic GRATUIT

Comentarii 1 comentarii

stanciu irina 14-Aug-2016 14:33:30
Dar cum sa scapi de o persoana extrem de toxica ,de care ai avut nevoie si care te-a ajutat din grandomanie intr-o vreme,si acum te-a supus pe viata...orice incercare de a scapa ,si orice mijloace folosite ,sunt sortite esecului....fiin si usa in usa cu acea persoana....

Lasa un raspuns

Informatiile scrise aici sunt confidentiale.
Adresa de email data nu va fi publicata niciodata. De asemenea, toate informatiile furnizate nu vor fi partajate cu terte persoane.


Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016