Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

6 metode prin care poti fi mai productiv la birou

Tags: productivitate, munca, productiva, obiective, creativitatea, echilibru

Atata vreme cat lasi rutina sa te doboare, poti fi sigur ca productivitatea ta o sa scada de la o zi la alta. Creativitatea si rutina nu fac casa buna, iar atunci cand simti ca un mediu nu iti prieste, e vremea sa schimbi ceva astfel incat sa iti pui din nou in miscare rotitele... creativitatii.

Creierul nostru e destul de mofturos in aceasta privinta asa ca vor fi contexte care vor functiona de minune, dar si medii in care nu numai ca nu vom fi deloc creativi, dar ne vom simti obositi, lipsiti de chef si fara motivatie.

Iata 6 cai prin care putem reactiva creativitatea atat de mult ravnita alaturi de o productivitate demna de invidiat:

1. Iesi din birou.

E drept ca nu toata lumea are sansa sau libertatea de a merge sa lucreze in parc sau in cafeneaua preferata. Mai multe pauze scurte luate insa in timpul zilei ne pot ajuta sa ne mentinem mintea relaxata si concentrata in acelasi timp. Putem merge sa vizitam alte birouri, putem avea mici discutii cu alti colegi, putem rasfoi cateva pagini dintr-o carte sau putem iesi la o plimbare de cateva minute. Astfel de lucruri ne fac sa privim o situatie care are nevoie de o solutie cu o minte mult mai deschisa catre rezolvare.

2. Afla de ce, nu doar ce si cum.

Trebuie sa stim intotdeauna care e obiectivul final al lucrurilor pe care le facem. E important sa stim care e aceasta misiune pentru a fi in continuare motivati si pentru a ne directiona eforturile catre un punct comun.

3. Intalnirile trebuie sa fie productive.

Trebuie sa putem gestiona cu succes o intalnire astfel incat aceasta sa fie productiva si sa putem trage concluziile pana la final. De aceea, e bine sa avem un obiectiv stabilit de la bun inceput si notate mai multe puncte pe care dorim sa le dezbatem in sedinta, avand grija totodata sa gasim solutii pentru fiecare dintre acestea.

4. Automatizeaza o sarcina zilnica.

Anumite lucruri pot fi facute la fel de bine, daca nu chiar mai bine, atunci cand se fac automat. Si chiar daca avem convingerea ca le putem face pe toate, e bine sa nu uitam ca exista lucruri la care am putea renunta pentru a oferi mai mult din creativitatea si energia noastra catre alte zone de un interes mai mare.

5. Invata sa jonglezi cu munca.

Si nu o spunem in sensul de a invata sa o eviti. Trebuie sa stii sa gasesti acel echilibru care sa functioneze cel mai bine pentru tine. Sa stii cand trebuie sa depui efort mai mare si sa stii cand sa iei o pauza. Un om care va incerca sa le faca pe toate cat mai bine si care se va scufunda in munca mai mult decat e sanatos nu va rezista mult in acest ritm.

6. Afla mai multe despre tehnologie.

Nu tuturor ne place sa alergam dupa ultimele gadget-uri si, cel mai adesea, ni se pare ca nu avem tmp sa ne punem la curent cu ce mai e nou in domeniu. E bine sa stim insa care sunt acele produse din domeniul tehnologiei care ne pot ajuta in munca noastra si care ne pot astfel face viata mai usoara.
Autor: Mihaela Pascu


Ti-a placut acest articol?
Recomanda-l prietenilor:
Cat de utila va este aceasta informatie?
Noteaza folosind stelele

Rating:


Nota: 5 din 5 - 1 vot.

Alte articole similare pentru fiecare cuvant


Newsletter zilnic GRATUIT

Comentarii 0 comentarii

Lasa un raspuns

Informatiile scrise aici sunt confidentiale.
Adresa de email data nu va fi publicata niciodata. De asemenea, toate informatiile furnizate nu vor fi partajate cu terte persoane.


Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016