Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

6 moduri simple de a fi fericit chiar acum

Tags: cum sa fii fericit, fericire, rezultate, recunostinta, gandire pozitiva

Fericirea adevarata ramane un mister pentru multi, desi nu ar trebui sa fie asa. Toti avem sanse egale la fericire, iar a-i face pe cei de langa noi fericiti este modul ideal de a ne exprima fericirea. Vei gasi mai jos cateva schimbari care iti pot transforma in mod radical viata si iti vor mari sansele de a fi cu adevarat fericit.
1. Asteapta-te sa se intample ceva minunat in fiecare zi
In viata, lucrurile se desfasoara conform asteptarilor. Asteapta-te sa se intample lucruri bune in viata ta si aceste lucruri chiar se vor intampla.
 
2. Ia-ti timp pentru a-ti planifica ziua si a prioritiza sarcinile
Cea mai importanta sursa de stres este perceptia ca nu ai timp suficient sa faci tot ce ti-ai propus. In loc sa te gandesti obsesiv la lipsa de timp, mai bine planifica-ti in mod eficient ziua in fiecare dimineata si organizeaza-ti sarcinile in functie de prioritati. Chiar daca nu vei reusi sa realizezi tot ce ti-ai propus, cel putin vei fi indeplinit sarcinile importante.
 
3. Ofera ceva fiecarei persoane intalnite
Nu inseamna ca trebuie sa oferi cadouri formale, impachetate cu grija. Poti oferi celorlalti orice: un zambet, o vorba buna, un sfat, un gest de politete.
 
4. Presupune ca oamenii au intentii bune
Nu poti citi gandurile oamenilor, asa ca de ce sa presupui ca acestia au intentii rele si motive ascunse pentru care fac anumite lucruri? O astfel de gandire iti face doar tie rau, adaugand un plus de nefericire vietii. Este indicat sa presupui ca oamenii au intentii bune, daca nu iti ofera motive intemeiate pentru a crede altceva.
 
5. Nu te mai preocupa de rezultate
Grijile ne impiedica sa fim fericiti. Cand apar aceste griji? Atunci cand ne concentram asupra unor rezultate si asupra unor evenimente asupra carora nu avem control. Dupa ce ai actionat, tot ce iti ramane d facut este sa speri ca totul va iesi conform planului, insa nu poti controla evolutia situatiilor. In loc sa te gandesti la „ce s-ar putea intampla”, mai bine concentreaza-te asupra prezentului.
 
6. Sfarseste ziua plin de recunostinta
Inainte sa inchei ziua, noteaza-ti cel putin un lucru frumos care s-a intamplat in ziua respectiva. Poate fi un lucru aparent nesemnificativ, cum ar fi ca ai starnit zambetul pe chipul cuiva. Fii recunoscator pentru orice detaliu care ti-a facut ziua mai frumoasa.
Autor: Adelina Moisan


Ti-a placut acest articol?
Recomanda-l prietenilor:
Cat de utila va este aceasta informatie?
Noteaza folosind stelele

Rating:


Nota: 5 din 5 - 1 vot.

Alte articole similare pentru fiecare cuvant


Newsletter zilnic GRATUIT

Comentarii 0 comentarii

Lasa un raspuns

Informatiile scrise aici sunt confidentiale.
Adresa de email data nu va fi publicata niciodata. De asemenea, toate informatiile furnizate nu vor fi partajate cu terte persoane.


Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016