Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

8 moduri simple de te inspira la locul de munca

Tags: dezvoltare personala, motivatie, inspiratie, citate inspirationale

Fie ca esti CEO, proaspat angajat sau oriunde intre cele doua limite, poate fi dificil sa ramai motivat la locul de munca. Exista prioritati, provocari si lucruri care-ti distrag atentia. Exista oameni care te ajuta si, probabil, oameni care iti pun bete in roate.
Exista politici interne, concediere si clienti pierduti.
 
Chiar daca ai un sef care de inspira, o misiune si o cultura in care crezi, este foarte util sa ai propriile instrumente pentru a-ti gasi inspiratia. Iti propunem deci opt modalitati prin care sa ajungi in acel punct unde esti productiv, in viata si in cariera.
 
1. Citeste o carte.
 
Exista biblioteci intregi de carti motivationale care te pot ajuta sa-ti schimbi viata.
 
2. Scrie pe blog sau macar o scrisoare.
 
Cititul este valoros, dar scrisul cere mai multa gandire. Scrie despre ceva care te pasioneaza, scrie un articol despre domeniul in care activezi pe care ai fi vrut tu insuti sa-l citesti cu ceva vreme in urma. Nici nu trebuie sa-l publici ca scrisul sa fie eficient. Daca insa vrei s-o faci, invata cum sa scrii pentru a fi citit.
 
3. Fa sport.
 
Uneori nu ai nevoie decat de a-ti pune sangele in miscare. Fa o plimbare, alearga sau mergi la sala. Exista doua avantaje ale sportului: e bun la sanatate si te forteaza sa te rupi de tehnologie. In doar 15 minute, arzi calorii si iti inunzi mintea cu idei proaspete.
 
4. Scrie un bilet de multumire.
 
Nu un email, ci un biletel in acrne si oase. Gratitudinea este antidotul fricii si al maniei, cele doua lucruri care ne opresc din mersul inainte. Este imposibil sa fii suparat si recunoscator in acelasi timp.
 
5. Fa un act intamplator de bunatate.
 
Ce e ironic in legatura cu actele de bunatate este ca ajung sa fie, in cele din urma, destul de egoiste, pentru ca te simti atat de bine ca le-ai facut. Deschide usa pentru cei care ies din cladire. Ajuta o batrana sa treaca strada. Da share la un post umanitar. Orice alegi, iti iei mintea de la tine si de la problemele tale si te concentrezi pe ajutorul dat celuilalt. Te vei simti revigorat garantat.
 
6. Citeste citate inspirationale.
 
Sa citesti o carte sau un articol ia mai mult timp decat ai, uneori, al dispozitie. Asa ca merita sa citesti ceva motivational de la marii sau micii ganditori ai lumii. Sa te convingem iti dam un citat: "Daca nu ai curaj sa mergi singur, nici altii nu vor avea curaj sa mearga cu tine" - Apoorve Dubey.
 
7. Asculta muzica.
 
Platon a spus ca muzica este miscarea sunetului de a atinge sufletul pentru educarea virtutii lui. Vrei deci sa-ti educi sufletul? Sau poate sa te linistesti? Da drumul al muzica.
 
8. Uita-te la filmulete motivationale.
 
Fie ca este un trailer al vreunui film favorit sau doar secvente pe care le gasesti la o scurta cautare pe YouTube, vei vedea diferenta la nivelul trairilro tale interioare.
 
Autor: Alina Negrutiu


Ti-a placut acest articol?
Recomanda-l prietenilor:
Cat de utila va este aceasta informatie?
Noteaza folosind stelele

Rating:


Nota: 4.75 din 5 - 2 voturi.

Alte articole similare pentru fiecare cuvant


Newsletter zilnic GRATUIT

Comentarii 0 comentarii

Lasa un raspuns

Informatiile scrise aici sunt confidentiale.
Adresa de email data nu va fi publicata niciodata. De asemenea, toate informatiile furnizate nu vor fi partajate cu terte persoane.


Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016