Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

Adversitate si asumarea unui risc. Cum arata, de fapt, drumul succesului?

Tags: dezvoltare personala, risc, succes, asumarea riscului, adversitate, recompense, incredere

Sta in natura omului sa isi doreasca mai multi cai putere, mai multa liniste, mai multa intimitate, mai multi bani, mai multa putere, mai multa... viata. Dar sa obtii mai mult se transforma adesea intr-o afacere dificila.

Pentru a ajunge la cele mai coapte mere, trebuie sa ne intindem mult si sa riscam astfel sa cadem de pe scara. Iar asumarea unui astfel de risc este, de cele mai multe ori, un fapt inconfortabil atat fizic, financiar, social, cat si emotional. Ne petrecem astfel o mare parte din timp simtindu-ne nelalocul nostru si provocati constant. Teama si exaltarea se intalnesc intr-un tango al nervilor.

Sa vrem mai mult inseamna sa invatam, iar procesul de invatare ne face sa ne simtim din nou copii, cu toata bucuria, entuziasmul si frica pe care copilaria le presupune. Si nu ce invatam face diferenta, ci de unde incepem si pana unde mergem. Invatarea este relativa. Experienta traita de un om care invata din nou sa mearga poate fi la fel de intensa ca cea a unui adolescent care invata sa conduca. Ceea ce pentru cineva e rutina poate fi un succes imens pentru altcineva.

In procesul de invatare, toti pornim de la adversitate. Nu facem suficienti bani, nu ne place locul de munca, nu stim suficient, nu putem urca muntele. Adversitatea isi face loc in viata noastra sub forma nemultumirii generale, o manifestare naturala care tine de dezvoltarea personala. Cand trecem insa de la adversitate la succes, inseamna sa descoperim idei noi, sa dobandim noi abilitati, sa adoptam convingeri noi si atitudini noi. Devenim mai buni.


Pentru a deveni mai buni, trebuie sa punem in balanta scopul final cu ceea ce va trebui sa facem pentru a ajunge acolo. Fara risc nu exista castig. Daca alegem confortul si metoda facila, renuntam la recompensele pe care le-am avea odata cu reusita noastra. Dar daca luam de bun ceva ce atletii profesionisti sunt invatati si anume "sa facem zi de zi ceva care ne sperie un pic", ne depasim limitele si pasim pe teritorii noi. Castigam mai multa incredere in noi, iar asta ne ajuta sa mergem si mai departe, catre provocari si mai mari. Devenim de neoprit.

Ati experimentat o astfel de poveste? Ati simtit cum increderea in ceea ce puteti face creste pe masura ce depasiti noi limite sau obstacole?


Sursa originala aici.
Autor: Mihaela Pascu


Ti-a placut acest articol?
Recomanda-l prietenilor:
Cat de utila va este aceasta informatie?
Noteaza folosind stelele

Rating:


Nota: 5 din 5 - 2 voturi.

Alte articole similare pentru fiecare cuvant


Newsletter zilnic GRATUIT

Comentarii 0 comentarii

Lasa un raspuns

Informatiile scrise aici sunt confidentiale.
Adresa de email data nu va fi publicata niciodata. De asemenea, toate informatiile furnizate nu vor fi partajate cu terte persoane.


Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016