Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

Ai nevoie de alti oameni care sa-ti explice slabiciunile

Tags: dezvoltare personala, puncte tari, feedback. einstein

Daca vrei sa fii cel mai bun la orice, nu este suficient sa-ti rezolvi punctele slabe. Trebuie sa-ti canalizezi punctele tari. Daca Albert Einstein s-ar fi concentrat numai pe abilitatile lui lingvistice cand a picat la un examen de franceza, nu ar fi revolutionat niciodata fizica.
Cand J.K.Rowling a inteles ca este foarte dezorganizata, daca s-ar fi concentrat numai pe a fi organizata, poate n-ar fi scris niciodata Harry Potter. 
 
Inainte sa te concentrezi pe punctele tale tari. Trebuie sa-ti dai seama care sunt. Pentru a-ti identifica capacitatile unice, trebuie ca altii sa tina oglinda. Cand iti vezi reflexia prin ochii celor pe care ii stii bine, poti incepe sa-ti identifici talentele speciale. 
 
Pornind de la aceasta idee, a fost creata evaluarea Reflected Best Self Exercise care implica emailingul catre persoane pe care le cunosti bine, sa-i rogi sa scrie desre tine o istorioara a unei intamplari cand te-ai purtat excelent. Evidentiezi apoi tiparele si creezi un portret al punctelor tari. Iata si pasii:
 
(1) Iti alegi sursele si ceri feedback: identifici 10-20 de persoane pe care le stii bine, din diverse medii si ii rogi sa scrie despre tine;
 
(2) Identifici tiparele: odata ce priemsti feedback-ul, cauta temele comune din mai multe povesti. Fa o lista de teme, de exemple cheie care le sprijina;
 
(3) Creeaza un autoportret;
 
(4) Pune-ti punctele tari in actiune. 
 
Cand iti selectezi sursele, diversitatea este critica: cea mai buna sursa o reprezinta un amestec de contacte personale si profesionale. Cercetarea arata ca feedback-ul ofera mai multa inspiratie cand vine din partea unui grup divers de prieteni, membri ai familiei, colegilor si mentorilor.
 
Autor: Alina Negrutiu


Ti-a placut acest articol?
Recomanda-l prietenilor:
Cat de utila va este aceasta informatie?
Noteaza folosind stelele

Rating:


Nota: 5 din 5 - 1 vot.

Alte articole similare pentru fiecare cuvant


Newsletter zilnic GRATUIT

Comentarii 0 comentarii

Lasa un raspuns

Informatiile scrise aici sunt confidentiale.
Adresa de email data nu va fi publicata niciodata. De asemenea, toate informatiile furnizate nu vor fi partajate cu terte persoane.


Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016