Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

Buget sanatos datorita unei minti sanatoase

Tags: dezvoltare personala, buget, minte, organizat, agenda, bani

Nu e ceva nou, trecem cu totii prin stari similare atunci cand intampinam dificultati financiare. Ce e mai grav e ca tocmai in acele situatii nu mai vedem solutii si ne lasam framantati de griji si ganduri care fac orice mai putin sa ne ajute.


Felul in care alegem sa privim o situatie si modul in care ne gestionam fiecare zi se reflecta inevitabil si in modul in care ne controlam veniturile si intregul buget. Daca reusim sa dobandim o abordare organizata in cele mai multe aspecte ale vietii noastre, bugetul nu va mai fi o problema, ci un lucru pe care il vom putea controla in cea mai mare parte.

Iata cateva lucruri care ne ofera o disciplina benefica:

1. Pregateste-te pentru o noua zi.

Fiecare zi e un nou inceput, iar startul pe care il luam dimineata da tonul intregii zile. Daca pornim in fuga spre locul de munca, daca suntem in intarziere sau daca nu avem grija sa intampinam ziua cu recunostinta, ceea ce se va petrece in urmatoarele ore va fi, din perspectiva noastra, in acelasi con de umbra in care ne-am trezit de dimineata.

2. Da-ti seama de locul in care te afli.

Fie ca meditezi, fie ca te plimbi in parc sau te relaxezi privind cerul, incearca sa iti oferi timp si liniste astfel incat sa nu treci prin fiecare zi alergand fara nicio directie. Incearca sa iti dai seama de context, de ceea ce iti doresti sa faci si de multumirea sau, dimpotriva, nemultumirea din prezent.

3. Scrie.

Ni se pare ca lucrurile ne scapa de sub control mai ales in situatiile in care nu ne organizam cum trebuie sau uitam de anumite lucruri pe care le aveam de facut. Scrie de fiecare data ce ai de facut, noteaza-ti ideile sau proiectele de viitor, taie-le mai apoi de pe lista sau incercuieste-le pe cele rezolvate. O agenda plina cu astfel de notificari te va ajuta nu doar sa ai impresia ca iti controlezi viata, ci chiar sa devii un om mai organizat si mai productiv.

4. Pastreaza-ti mintea curata!

Nenumarati factori ne pot obosi in fiecare zi si ne pot face sa nu mai acordam suficienta atentia acelor aspecte care conteaza cu adevarat. Trebuie sa stim ce e important pentru noi. Printr-un astfel de filtru pe care il aplicam propriei minti ne vom da seama de acele obiceiuri nesanatoase precum lenevitul in fata televizorului sau utilizarea excesiva a computerului sau a telefonului mobil.

Autor: Ioana Andreea Pavel


Ti-a placut acest articol?
Recomanda-l prietenilor:
Cat de utila va este aceasta informatie?
Noteaza folosind stelele

Rating:


Nota: 5 din 5 - 2 voturi.

Alte articole similare pentru fiecare cuvant


Newsletter zilnic GRATUIT

Comentarii 0 comentarii

Lasa un raspuns

Informatiile scrise aici sunt confidentiale.
Adresa de email data nu va fi publicata niciodata. De asemenea, toate informatiile furnizate nu vor fi partajate cu terte persoane.


Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016