Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

Calatorie in jurul propriei persoane. Cum ai defini intregul traseu?

Tags: actiune, schimbare, provocare, hotarare, cresterea, schimbarea

Cei mai multi dintre noi fug de analize si introspectii in timpul anului. Concluziile se trag abia la final, cand luna decembrie devine, de fiecare data, momentul in care bilantul se incheie si suntem pusi in fata unei oglinzi de care nu prea mai scapam.

Si daca noi totusi reusim sa ne prefacem ca nici nu s-a incheiat anul, ne intreaba ceilalti care ne sunt hotararile pentru noul an si cu ce regrete venim din anul care tocmai s-a terminat. Am lasat sa treaca mai multe zile inainte de a incerca sa-mi fac o lista.

Si pentru ca parca totusi nu stiam ce anume as putea sa trec intr-o lista, am inceput un jurnal dupa ce n-am mai scris intr-unul de pe vremea liceului. Mi-am propus, e adevarat, sa imi ofer mult mai mult timp mie, iar de aici au decurs mai multe schimbari necesare.

Mai jos sunt doar unele dintre aceste lucruri pe care cred ca le putem avea in vedere in 2015, nu ca schimbari dramatice si reguli de la care sa nu ne abatem, ci ca pe niste note pe care, sa spunem, le zarim intr-o carte si pornim mai departe cu o hotarare care si-a facut deja loc pe furis in inima sau in mintea noastra.

Scrie-ti singur povestea. Lumea e plina de oameni care aleg sa se incadreze in anumite norme, sa faca ceea ce au fost educati ca trebuie sa faca, sa urmeze niste principii si reguli pe care nu le-au analizat niciodata cu adevarat. Trebuie sa alegem insa sa facem ceea ce ne pasioneaza, ceea ce ne aduce bucurie si ceea ce ne face sa uitam ca exista o unitate de timp sau ca orele trec in timp ce noi lucram.

Sa acceptam incertitudinea. Uneori lucrurile pe care nu vrem sa le facem sunt exact cele de care avem nevoie. Iar alteori lucrurile de care ne temem sunt si cele care ne fac mai puternici. Unele dintre cele mai importante si uimitoare experiente pe care le vom avea in viata sunt cele care nu vor fi cele mai confortabile.

Sa ne asumam riscuri calculate. Sa nu ramanem niste amatori pentru tot restul vietii. Sunt lucruri pe care le putem face, asumandu-ne niste riscuri care sa nu ne pericliteze viata, dar care sa ne aduca mai aproape de ceea ce vrem sa fim sau de ceea ce vrem sa facem.

Sa nu uitam de actiune. Stiinta combinata cu intentia si actiune vor duce la implinire cele mai multe dorinte. Cei mai multi oameni nu se mai ocupa de ultima etapa, iar fara actiune nimic nu se va intampla de la sine. Sa acumulam cunostinte fara sa trecem la fapte nu inseamna ca evoluam. Crestem atunci cand ceea ce stim schimba ceea ce facem zi de zi.

Sa depunem eforturi in mod constant pentru a ne indeplini eforturile. Putini oameni sunt dispusi sa faca sacrificii pe o perioada mai lunga de timp. Cei mai multi oameni isi doresc direct recompensa fara sa fi muncit suficient pentru a o merita. Lenea nu e insa platita, iar timpul si energia investite prin eforturi directionate nu sunt irosite niciodata. Sa ne asteptam sa castigam fara sa fim pregatiti si fara sa fi muncit mult inseamna sa fim aroganti. Sa ne asteptam sa obtinem ce ne dorim fiindca ne-am pregatit si am muncit mult inseamna incredere.

Sa credem ca vom reusi. Daca ceea ce ne dorim nu e o provocare, nu o sa ne schimbe. Iar schimbarea e cea care alimenteaza cresterea. Asa ca atunci cand un obiectiv pare mare si un plan pare dificil, trebuie sa incepem pur si simplu sa muncim pentru acel plan, sa facem unele sacrificii pentru o anumita perioada de timp, observand cum, pas cu pas, vom reusi sa trecem prin orice. Ne vom atinge obiectivul fiindca vom crede suficient de mult ca vom reusi.


Foto: undertheyewtree.com
Autor: Ioana Andreea Pavel


Ti-a placut acest articol?
Recomanda-l prietenilor:
Cat de utila va este aceasta informatie?
Noteaza folosind stelele

Rating:


Nota: 5 din 5 - 1 vot.

Alte articole similare pentru fiecare cuvant


Newsletter zilnic GRATUIT

Comentarii 0 comentarii

Lasa un raspuns

Informatiile scrise aici sunt confidentiale.
Adresa de email data nu va fi publicata niciodata. De asemenea, toate informatiile furnizate nu vor fi partajate cu terte persoane.


Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016