Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

Ce sa NU faci in fiecare zi

Tags: momentul potrivit, obiceiuri, provocari, determinare, visele, atitudine productiva

Ceea ce faci zi de zi conteaza mult mai mult decat ceea ce faci din cand in cand. N-ar trebui sa fie acesta primul gand care sa ne vina in minte atunci cand ne intrebam de ce renuntam atat de usor la promisiunile pe care ni le facem la inceput de an, de luna sau de saptamana?

Renuntam inainte ca efectul sa aiba loc, inainte ca rezultatele sa apara. Renuntam fiindca facem ceea ce NU ar trebui sa facem. Renuntam fiindca in loc sa adoptam o atitudine productiva, cadem in vechile tipare de care ne desprindem cu greu.

Pe scurt, patru lucruri pe care sa NU le mai facem:

1. Sa nu fim lenesi. Lumea nu ne datoreaza nimic, noi datoram ceva lumii. Asa ca trebuie sa nu mai visam cu ochii deschisi, ci sa trecem la fapte. Sa inlocuim lenea cu determinare. Sa fim lenesi inseamna sa nu intelegem cat timp avem. Determinarea inseamna sa gasim timpul pe care nu-l avem.

2. Sa nu dam inapoi din fata provocarilor atat de necesare. Incercam din greu sa scapam de acele momente sau perioade din vietile noastre in care ne-a fost greu. Dar nu putem sa rupem capitole intregi dintr-o carte si sa credem ca povestea o sa mai aiba vreun sens. Trebuie sa pastram intacte toate paginile si sa le dam una cate una fiindca la un moment dat vom ajunge la cea care va da sens intregii carti.

3. Sa nu pornim pe drumul deja batatorit. Trebuie sa fim o voce, nu doar un ecou. Sa credem in propriul adevar si sa ni-l aparam. Trebuie sa gasim curajul prin care sa ne transformam visele in realitate si sa ducem viata pe care ne-o dorim, fara sa comparam drumul nostru cu al altora.

4. Sa nu asteptam momentul perfect. Nu exista niciun moment potrivit pentru nimic in viata. Intotdeauna o sa apara ceva, o sa existe intreruperi, intamplari neasteptate si lucruri pe care nu le vom putea controla. Intotdeauna o sa auzim o voce care ne va sopti ca acum nu e momentul potrivit. Impotriva acestei voci trebuie sa luptam. Sa nu asteptam momentul potrivit fiindca nu exista.



Foto.
Autor: Mihaela Pascu


Ti-a placut acest articol?
Recomanda-l prietenilor:
Cat de utila va este aceasta informatie?
Noteaza folosind stelele

Rating:


Nota: 5 din 5 - 1 vot.

Alte articole similare pentru fiecare cuvant


Newsletter zilnic GRATUIT

Comentarii 0 comentarii

Lasa un raspuns

Informatiile scrise aici sunt confidentiale.
Adresa de email data nu va fi publicata niciodata. De asemenea, toate informatiile furnizate nu vor fi partajate cu terte persoane.


Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016