Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

Cine are cheia productivitatii tale?

Tags: dezvoltare personala, productivitate, rabdare, incredere, indeplinirea obiectivelor

Cartile motivationale? Trezitul de la ora 5 in fiecare dimineata? Exercitiile fizice? Cafeaua? Un program strict in fiecare zi? Crearea unor noi legaturi neuronale? Cine sau ce anume are cheia productivitatii tale si cine te tine departe de indeplinirea obiectivelor?
In primul rand, cred ca ar trebui sa nu faci ceea ce nu iti place. Sa nu incepi sa te trezesti brusc la 5 dimineata si sa ajungi sa detesti fiecare zi fiindca nu ai reusit sa te odihnesti. Nu toata lumea poate depune acest efort pe termen lung. Este esential sa cunosti pana la ce punct poti depune efort fara a te suprasolicita.

O greseala pe care o facem este sa nu ne cunoastem in aceasta privinta, sa depunem eforturi foarte mari pentru o perioada foarte scurta, renuntand mai apoi deoarece rezultatele nu au aparut. Ajungem astfel la o realitate pe care trebuie sa o retinem: rezultatele apar in timp, iar pentru asta avem nevoie de mai multe ingrediente: eforturi depuse constant si pe termen lung, rabdare, echilibru si incredere ca vom reusi.

Daca nu suntem organizati, daca nu ne odihnim suficient, daca nu stim sa tinem stresul din viata noastra in limite suportabile, tot ceea ce facem va ajunge sa ni se para prea mult si vom renunta inainte de a ajunge la linia de sosire. O sa spunem ca nu suntem facuti pentru asa ceva chiar daca, la inceputul cursei, ne doream acest lucru foarte tare.

Nu ne obliga nimeni sa functionam dupa o anumita reteta. Trebuie sa gasim un drum al nostru si sa avem incredere ca vom reusi. Devenim productivi atunci cand ne propunem sa facem un lucru, atunci cand il programam in viitorul apropiat, cand notam ceea ce avem de facut si cand urmam programul pe care ni l-am facut.

Organizarea este cheia, precum si dorinta de a actiona in momentul in care ne dorim un lucru. Sa actionam chiar si atunci cand nu ne simtim suficient de pregatiti, sa facem o incercare fiindca abia atunci vom sti ce trebuie imbunatatit si doar asa vom deveni din ce in ce mai buni in tot ce facem.

Autor: Mihaela Pascu


Ti-a placut acest articol?
Recomanda-l prietenilor:
Cat de utila va este aceasta informatie?
Noteaza folosind stelele

Rating:


Nota: 5 din 5 - 1 vot.

Alte articole similare pentru fiecare cuvant


Newsletter zilnic GRATUIT

Comentarii 0 comentarii

Lasa un raspuns

Informatiile scrise aici sunt confidentiale.
Adresa de email data nu va fi publicata niciodata. De asemenea, toate informatiile furnizate nu vor fi partajate cu terte persoane.


Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016