Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

Cocktailul pentru succes: Incredere si frica

Tags: dezvoltare personala, frica de esec, succes, incredere

Truman Capote a spus, la un moment dat, ca "Esecul este condimentul care da aroma succesului". Nimic mai adevarat. Orice faci in viata, indiferent daca este un lucru marunt sa mare, exista posibilitatea de a esua odata cu fiecare succes si de a castiga odata cu fiecare esec.
Toata lumea vrea sa aiba succes, dar frica de esec este adesea o limitare care ne impiedica sa ajungem la maretie. Esecul poate fi devastator, asa ca incercam sa-l evitam cu tot pretul. Nimeni nu vrea sa esueze, dar tuturor li se intampla la un moment dat. Exista insa ocazia de a lua aceasta teama si de a o folosi pentru a construi succesul.
 
Frica este parte din ADN-ul tau, dar sa inveti sa controlezi aceasta emotie si sa o faci sa lucreze pentru tine conteaza cel mai mult.
 
Sase moduri de a lupta cu frica si de a-ti alimenta succesul
 
1. Iesi din zona de confort o data pe saptamana, fie la birou, fie in viata sociala sau in cea comunitara.
 
2. Stai locului si gandeste-te care este radacina fricii tale, din moment ce, adesea, este vorba de ceva mai profund decat ce se vede la suprafata. Identifica-ti frica si apropie-te de cea mai buna abordare a ei.
 
3. Cand frica ta se transforma in stres, este timpul sa dai un pas in spate si sa te relaxezi. Fa o plimbare, ia-ti concediu, deschide o carte si scoate-te din ritmul cotidian pentru a te reimprospata.
 
4. Apeleaza la ajutor din partea sistemului tau de sprijin, vorbind despre frica si explorandu-i adancurile. Sistemul de sprijin poate fi familia, prietenii, un coleg sau un terapeut.
 
5. Bazeaza-te pe abilitatile tale, pe succesele anterioare si pe punctele tale tari, caci acestea vor cantari mai greu ca teama de esec. Totul depinde de o privire pozitiva.
 
6. Uita-te la frica vazand in ea oportunitatea maretiei. Foloseste-o pentru a-ti identifica problema si pentru a intelege mai bine cum s-o solutionezi.
 
Asumarea riscurilor este un semn de incredere, calitate necesara pentru a-ti atinge propria definitie a succesului. Increderea este in oricare, la niveluri diferite si i se va prezenta fiecaruia in moduri personalizate. Trebuie doar zgandarita pentru a face flama.
 
Iar increderea este esentiala pentru succes, caci accentueaza abilitatile, valorile si talentele, indiferent de sarcina aleasa sau primita.
 
Autor: Alina Negrutiu


Ti-a placut acest articol?
Recomanda-l prietenilor:
Cat de utila va este aceasta informatie?
Noteaza folosind stelele

Rating:


Nota: 5 din 5 - 1 vot.

Alte articole similare pentru fiecare cuvant


Newsletter zilnic GRATUIT

Comentarii 0 comentarii

Lasa un raspuns

Informatiile scrise aici sunt confidentiale.
Adresa de email data nu va fi publicata niciodata. De asemenea, toate informatiile furnizate nu vor fi partajate cu terte persoane.


Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016