Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

Creativitate si restrictii. Cum ne ajutam echipa?

Tags: management si marketing, restrictii, creativitate, echipa, manager de proiect

Unde tragem linie intre ce vrem de la echipa noastra si limitele pana la care ii lasam sa isi duca imaginatia? Au mana libera sau impunem restrictii clare? Produsul nostru este mai bun dupa niste granite clare? Cum gasim echilibrul intre creativitatea libera si cea limitata?
Iata cateva solutii care ne pot ajuta in aceasta directie si care ne pot oferi raspunsuri clare in ce priveste deciziile potrivite atunci cand vorbim despre creativitate si limite.

1. Explica in mod cat se poate de clar rezultatul pe care il astepti de la echipa ta.

Fara sa dai o definitie vizuala a ceea ce astepti, ofera niste parametri si informatii care sa reprezinte baza a ceea ce iti doresti sa primesti, in cele din urma, de la echipa ta. Aceste directii trebuie sa fie cat se poate de clare inca de la inceput (ce ar trebui sa ofere produsul, caror nevoi raspunde si ce obiective ar trebui sa atinga).

2. Lasa-ti echipa sa decida cum va lucra.

Dupa ce aceste directii au fost date de tine si explicate, lasa-ti echipa sa aleaga modul in care va face fata acestei noi provocari. Celor din domeniul de creatie nu trebuie sa le spunem cum sa lucreze. Asta ii va face sa isi gestioneze ineficient creativitatea.

3. Impune cateva restrictii necesare.

Nu trebuie sa incercam sa facem echipa mai creativa oferindu-le mai putine resurse decat ar fi necesar. Restrictiile necesare sunt de alt ordin, astfel ca va trebui sa le explicam conditiile pe care le impune proiectul (de timp, de bani etc.).

Pana la urma, intr-un domeniu in care creativitatea nu poate si nu ar trebui ingradita, rolul unui manager de proiect trebuie sa fie cat se poate de bine definit si, de ce nu, limitat.
Autor: Mihaela Pascu


Ti-a placut acest articol?
Recomanda-l prietenilor:
Cat de utila va este aceasta informatie?
Noteaza folosind stelele

Rating:


Nota: 5 din 5 - 1 vot.

Alte articole similare pentru fiecare cuvant


Newsletter zilnic GRATUIT

Comentarii 0 comentarii

Lasa un raspuns

Informatiile scrise aici sunt confidentiale.
Adresa de email data nu va fi publicata niciodata. De asemenea, toate informatiile furnizate nu vor fi partajate cu terte persoane.


Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016