Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

Cu ce hranim motivatia pe termen lung?

Tags: dezvoltare personala, organizare, motivatie, principii, compania, energie

Cu totii am trecut prin momente in care ne-am spus ca asa nu se mai poate sau ca nu mai credem ca merita efortul de a merge in continuare pe acelasi drum. Cu totii am dat de aceste obstacole peste care mintea noastra a trecut mai greu si pe care le-am analizat din rasputeri incercand sa gasim in noi sau in afara noastra argumente care sa ne convinga ca am luat deciziile bune si ca ceea ce am construit pana in prezent trebuie continuat.

Adevarul este ca, pe termen lung, nimeni nu ne poate motiva mai bine in afara de noi insine. Fiindca nu vom avea intotdeauna pe altcineva langa noi care sa ne reaminteasca de ce facem ceea ce facem. De aici si sfatul: "Aminteste-ti de ce ai inceput".

Asa ca acele doze de motivatie le putem gasi prin nenumarate activitati sau prin urmarea unor sfaturi de care sa tinem cont, inglobandu-le ca principii de viata:

- Evita compania oamenilor negativisti! Chiar daca nu e intotdeauna posibil acest lucru, e bine sa avem asta in vedere si sa facem eforturi pentru a evita compania unor oameni care gandesc rareori pozitiv.

- Petrece in schimb cat mai mult timp cu oamenii care te umplu de energie. Se spune ca cel mai mult ajungem sa semanam cu cei cinci sau sase oameni cu care ne petrecm timpul. Asa ca, spre binele nostru, cea mai buna idee e sa ne alegem cu atentie compania.

-  Citeste o carte pozitiva sau urmareste un film care te motiveaza. Asculta muzica preferata si care te face instantaneu sa te simti mai bine. Inconjoara-te cu lucruri care sa iti aminteasca de aspectele pozitive din viata ta.

- Organizeaza ceea ce ai de facut si ceea ce trebuie sa faci. Alcatuieste o lista sau mai multe pentru a fi mai eficient in tot ce faci. Ia lucrurile pe rand si taie-le de pe lista. Vei fi suprins cat de multe realizezi.
Autor: Mihaela Pascu


Ti-a placut acest articol?
Recomanda-l prietenilor:
Cat de utila va este aceasta informatie?
Noteaza folosind stelele

Rating:


Nota: 5 din 5 - 1 vot.

Alte articole similare pentru fiecare cuvant


Newsletter zilnic GRATUIT

Comentarii 0 comentarii

Lasa un raspuns

Informatiile scrise aici sunt confidentiale.
Adresa de email data nu va fi publicata niciodata. De asemenea, toate informatiile furnizate nu vor fi partajate cu terte persoane.


Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016