Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

Cui i-e frica de esec?

Tags: dezvoltare personala, teama, esec, frica, control, tensiune

Aratati-mi-l pe omul acela care nu se teme de esec. Pana si cei mai de succes oameni se tem ca vor da gres, se tem de respingere sau ca lucrurile nu vor iesi asa cum isi doresc ei. Nu tot timpul, poate mai putin ca alti oameni, dar se tem si ei fiindca orice om trece prin momente in care, pur si simplu, se teme.
Toate obstacolele din viata noastra au rolul de a ne face mai buni, nu mai lipsiti de speranta. De multe ori, deciziile gresite au rolul de a ne aduce intr-un loc mai bun, intr-o directie mai potrivita. Ori de cate ori dam gres, ne apropiem cu inca un pas de ceea ce ne-am propus, esentialul fiind sa continuam sa incercam. 
 
Nu cand cadem inseamna ca am dat gres, ci cand avem sansa de a ne ridica din nou si nu o facem. Trebuie sa ne amintim ca singurul om cu care suntem in competitie suntem noi insine si ca vocile din mintea noastra sunt cele mai duri competitori. 
 
Ne temem, totodata, ca o sa pierdem controlul. Si ne temem ca o sa pierdem un control pe care, in realitate, nici nu-l avem. Trebuie sa gasim un echilibru intre ceea ce putem controla si ceea ce se afla dincolo de puterile noastre. Viata nu ne datoreaza nimic, ne-a oferit deja ce ne putea oferi. Sa fii liber nu inseamna sa depasim ce credem ca ne sta in cale, ci sa intelegem ca tot ceea ce se intampla tine de firescul vietii si ca asa trebuia sa se intample. 
 
Mai exact, motivul din cauza caruia suntem uneori nefericiti si stresati e reprezentat de faptul ca ne-am atasat de lucruri, intamplari sau imprejurari asupra carora nu avem niciun control. Asa ca trebuie sa stim sa ne eliberam de tensiune si de stres, sa ne dam seama ca nu am pierdut nimic si ca, inca de la inceput, nu am detinut controlul. 
 
Sa descoperim ce se intampla atunci cand ne potolim incrancenarea, cand permitem vietii sa se intample ca atare si cand lasam lucrurile sa vina de la sine fara griji constante si incercari continue de a controla totul pana la cel mai mic detaliu. 
 
 
 
 
Autor: Mihaela Pascu


Ti-a placut acest articol?
Recomanda-l prietenilor:
Cat de utila va este aceasta informatie?
Noteaza folosind stelele

Rating:


Nota: 5 din 5 - 1 vot.

Alte articole similare pentru fiecare cuvant


Newsletter zilnic GRATUIT

Comentarii 0 comentarii

Lasa un raspuns

Informatiile scrise aici sunt confidentiale.
Adresa de email data nu va fi publicata niciodata. De asemenea, toate informatiile furnizate nu vor fi partajate cu terte persoane.


Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016