Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

Cum ne influenteaza stresul munca si viata personala?

Tags: dezvoltare personala, stres posttraumatic, probleme personale, locul de munca

Stresul pe care il resimtim zi de zi poate veni in doze mai mari sau mai mici, in functie de activitatile pe care le desfasuram, experientele prin care trecem si felul in care reusim sa ne controlam emotiile si sa fim atenti la propriile ganduri.
Iata mai multe surse de stres si efectele acestora:
 
1. Probleme la locul de munca. 
 
Atunci cand nu reusim sa indeplinim sarcinile de lucru in mod corespunzator, sentimentul de incompetenta duce direct la un stres pe care il vom resimti zi de zi si care ne va face sa ne deterioram si mai mult performantele. 
 
2. Problemele personale. 
 
Viata privata poate sa ne faca, de multe ori, sa suferim cel mai mult. Fie ca sunt probleme de sanatate sau de relationare, acestea ne pot capta intreaga atentie pana cand nu vom mai reusi sa ne concentram la nimic altceva. 
 
3. Responsabilitati excesive. 
 
In situatiile in care avem prea multe de rezolvam, capitulam in fata stresului si ni se pare ca suntem coplesiti. Atunci cand stim ca trebuie sa rezolvam un lucru pana la un anumit termen-limita, cantitatea de stres sporeste. 
 
4. Stresul posttraumatic. 
 
Orice eveniment traumatizant ne poate face sa reactionam mai departe sub influenta unui stres constant. Initial, suntem zapaciti si dezorganizati si nu putem reactiona in mod corespunzator. Ulterior, vom fi incapabili sa initiem actiuni. 
 
Autor: Mihaela Pascu


Ti-a placut acest articol?
Recomanda-l prietenilor:
Cat de utila va este aceasta informatie?
Noteaza folosind stelele

Rating:


Nota: 5 din 5 - 1 vot.

Alte articole similare pentru fiecare cuvant


Newsletter zilnic GRATUIT

Comentarii 0 comentarii

Lasa un raspuns

Informatiile scrise aici sunt confidentiale.
Adresa de email data nu va fi publicata niciodata. De asemenea, toate informatiile furnizate nu vor fi partajate cu terte persoane.


Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016