Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

Cum sa amani raspunsul pentru o oferta de munca pe care nu vrei sa o pierzi

Tags: oferta salariala, oferta loc de munca, refuzarea unei oferte

In aceasta perioada, in care un salariu este binevenit oricat de mic ar fi, angajatorii obisnuiesc sa isi prezinte oferta salariala inca de la prima intalnire cu candidatii.
Daca ti se intampla si tie sa primesti chiar in timpul interviului o asemenea oferta, felicitari, inseamna ca ai impresionat managerul si ca acesta este dispus sa te angajeze. Trebuie sa te gandesti insa ca nu asta este tot ce conteaza. In orice moment poti sa primesti o oferta mai buna, asa ca accept-o doar daca tu consideri ca merita cu adevarat.

Unii oameni sunt tentati sa accepte imediat oferta, indiferent de salariul pe care il primesc, in special cei care au fost someri pentru o lunga perioada de timp sau cei care se angajeaza pentru prima data. Voi prezenta cateva sfaturi pentru cei care isi doresc sa se mai gandeasca o perioada la oferta primita:

1. Arata-ti aprecierea
Multumeste-i managerului pentru oferta pe care ti-a propus-o si spune-i ca esti foarte incantat. Daca spui adevarul noteaza acest post intr-o agenda, in topul preferintelor tale pentru angajare.

2. Cere putin timp
Probabil vei avea nevoie de putin timp in care sa te hotarasti dupa ce ai primit o oferta, fie pentru a te sfatui cu parintii sau cu partenerul de viata, fie pentru a te obisnui chiar tu cu gandul ca te-ai angajat. Ai grija sa suni managerul in 24 de ore, pentru ca este posibil sa nu fie dispus sa te astepte prea mult timp.

3. Explica cealalta oferta
Daca ai programat inca un interviu de angajare la o alta companie in ziua urmatoare, este indicat sa fii sinceri si sa ii mentionezi managerului acest lucru. De asemenea, trebuie sa fii cinstit si cu tine insuti si sa faci alegerea potrivita. In plus, daca recrutorul isi doreste cu adevarat sa te angajeze, isi va da seama ca exista posibilitatea sa te piarda daca nu iti face o oferta mai buna.

4. Asteapta momentul potrivit pentru a pune intrebari
Nu iti intrerupe niciodata managerul in timpul unui interviu. Asculta-l cu atentie si intreaba-l despre nelamuririle tale atunci cand iti ofera ocazia. Astfel ii vei arata ca esti bine crescut si ca stii cu adevarat ce iti doresti, ca il tratezi cu respect atat pe el, cat si oferta pe care ti-a propus-o.


Autor: Ana Tudor


Ti-a placut acest articol?
Recomanda-l prietenilor:
Cat de utila va este aceasta informatie?
Noteaza folosind stelele

Rating:


Nota: 4.67 din 5 - 9 voturi.

Newsletter zilnic GRATUIT

Comentarii 0 comentarii

Lasa un raspuns

Informatiile scrise aici sunt confidentiale.
Adresa de email data nu va fi publicata niciodata. De asemenea, toate informatiile furnizate nu vor fi partajate cu terte persoane.


Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016