Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

Cum sa devii mai bun in tot ceea ce faci

Tags: cum sa devii mai bun, atingerea obiectivelor, vointa, progres, potential maxim, imbunatatirea abilitatilor, obstacole

Viata ne demonstreaza ca oamenii sunt capabili de lucruri inimaginabile. Orice om poate sa isi atinga potentialul maxim, totul este sa isi doreasca acest lucru. Stabileste-ti intotdeauna obiective care sa te ajute sa iti imbunatatesti abilitatile deja existente sau sa dobandesti altele noi si bucura-te de fiecare obstacol depasit, fiindca fiecare obstacol te-a ajutat sa devii mai puternic.

1. Fii cat mai specific
Daca iti doresti sa indeplinesti un obiectiv, va trebui sa fii cat mai specific, pentru a avea o idee cat mai clara despre cum va arata succesul. Este important sa stii ce iti doresti pentru a fi motivat sa continui, in ciuda oricaror dificultati. Trebuie sa iti stabilesti pasii concreti ce trebuie parcursi in vederea atingerii obiectivului. Nu este suficient sa iti doresti ceva din toata inima, mai important este sa stii ce trebuie sa faci pentru a ajunge acolo unde iti doresti.
 
2. Monitorizeaza-ti progresul
In vederea indeplinirii obiectivului, trebuie sa iti monitorizezi intregul progres. Altfel nu ai cum sa stii cat mai ai de parcurs si daca strategiile folosite pana in prezent functioneaza cu adevarat. Evalueaza-ti progresul in mod constant: saptamanal sau chiar zilnic, in functie de obiectivul ales.
 
3. Fii optimist, totusi realist
Gandirea pozitiva este esentiala in atingerea obiectivului, insa nu trebuie sa iti lipseasca nici doza zilnica de realism. Este important sa crezi ca poti reusi, insa in niciun caz nu trebuie sa subestimezi dificultatea obstacolelor pe care le vei avea de infruntat. Majoritatea obiectivelor importante necesita o perioada de planificare, eforturi sustinute, o investitie considerabila de timp si energie si multa, multa perseverenta. Daca pleci la drum nepregatit si consideri ca iti va mult mai usor sa atingi obiectivul final, te vei confrunta cu multe dezamagiri pe parcurs.
 
4. Antreneaza-ti vointa
Vointa trebuie antrenata, asemenea unui muschi. Daca nu iti exersezi vointa, aceasta slabeste in timp. Va trebui sa depui un efort sustinut pentru ca vointa ta sa devina din ce in ce mai puternica. Pentru a-ti antrena vointa, va trebui sa te „provoci” sa faci lucruri neplacute. Stabileste sa faci exercitii fizice in fiecare dimineata, sa renunti la mancarurile de tip fast-food, sau sa inveti o limba straina. Nu renunta, oricat de greu ti-ar fi sa continui. Chiar daca va fi mai greu la inceput, vei constata ca, in timp, va deveni din ce in ce mai usor, caci vointa ta va deveni mai puternica. Vei putea face fata unor provocari de neimaginat.
 
5. Urmareste sa te imbunatatesti in mod constant
Este important sa crezi ca esti capabil sa iti indeplinesti obiectivele, insa la fel de important este sa crezi ca iti poti imbunatati performanta in mod constant. Multi oameni fac greseala sa creada ca inteligenta, personalitatea si abilitatile lor nu pot fi schimbate sau imbunatatite. Prin urmare, se concentreaza asupra lucrurilor pe care stiu deja sa le faca, in loc sa incerce sa isi dezvolte alte abilitati.
 
Autor: Adelina Moisan


Ti-a placut acest articol?
Recomanda-l prietenilor:
Cat de utila va este aceasta informatie?
Noteaza folosind stelele

Rating:


Nota: 4 din 5 - 11 voturi.

Alte articole similare pentru fiecare cuvant


Newsletter zilnic GRATUIT

Comentarii 0 comentarii

Lasa un raspuns

Informatiile scrise aici sunt confidentiale.
Adresa de email data nu va fi publicata niciodata. De asemenea, toate informatiile furnizate nu vor fi partajate cu terte persoane.


Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016