Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

Cum sa supravietuiesti in preajma oamenilor negativisti

Tags: oameni negativisti, cum sa supravietuiesti, negativism, pesimism, dezvoltare personala

Suntem deseori inconjurati de negativitate. Insa unii oameni sunt pur si simplu insuportabili, fiind din cale afara de negativisti. Acestia sunt oamenii care se plang tot timpul si care reprezinta o adevarata provocare pentru cei care incearca sa ramana pozitivi si motivati. Este important sa stim cum sa facem fata negativismului acestora si cum sa ne comportam in preajma lor.
Negativistii cronici sunt aceia care vad probleme peste tot in jurul lor. „De ce mi se intampla mie toate astea?” este o vorba des intalnita la acesti oameni. Nu sunt niciodata multumiti, indiferent de situatie, si parca nu se pot bucura realmente de nimic.
 
Psychology Today ne explica cum ar trebui sa ne comportam atunci cand avem de-a face cu un negativist. In primul rand, trebuie sa intelegem modul de gandire al unui negativist. Poate parea ciudat, dar acesti oameni nu se considera pe sine ca fiind negativisti, ci mai degraba se percep ca fiind vesnic „ghinionisti”. Considera ca lumea inconjuratoare este una extrem de rea si, prin urmare, trebuie sa adopte un comportament negativist pentru a face fata rautatii din jur. Considera ca au dreptul sa fie nemultumiti pe viata si sa isi exprime in mod constant disatisfactia.
 
Cum sa supravietuim in compania unor astfel de oameni?
 
Primul sfat
Nu incerca niciodata sa convingi un negativist ca lucrurile nu sunt atat de „negre” sau sa ii sugerezi ca exagereaza prin comportamentul sau. Nu vei face decat sa il determini sa iti aduca inca vreo 10 exemple de situatii in care a fost dezavantajat.
 
Trebuie mai intai sa intelegi motivul pentru care negativistii se plang in mod constant: vor sa atraga simpatia celor din jur si sa le fie validate sentimentele.
 
Al doilea sfat
Daca vrei sa „scapi” cat mai repede de un negativist, va trebui sa ii validezi sentimentele si sa te arati profund afectat de necazurile lui. Majoritatea negativistilor considera ca viata este un sir lung de provocari si necazuri, ca exista tragedii la tot pasul si ca fericirea nu poate fi atinsa vreodata.

Al treilea sfat
In majoritatea cazurilor, ar trebui sa eviti sa le oferi negativistilor solutii sau sfaturi utile. Chiar daca isi povestesc problemele si necazurile, acestia nu cauta de fapt sfaturi sau solutii, ci doar validare si simpatie. Chiar daca le oferi sfaturi exceptionale, tot nu ii vei convinge sa isi schimbe punctul de vedere.
 
Cum poti scapa de negativism? Cel mai simplu ar fi sa eviti astfel de persoane, deoarece nimic din ce vei spune sau vei face tu nu ii va determina sa isi schimbe atitudinea. Schimbarea trebuie sa vina din interior, iar pana cand nu vor realiza ca lumea nu este atat de rea si ca nu s-au nascut sub o stea ghinionista, nu vor putea adopta o atitudine pozitiva.
 
Autor: Adelina Moisan


Ti-a placut acest articol?
Recomanda-l prietenilor:
Cat de utila va este aceasta informatie?
Noteaza folosind stelele

Rating:


Nota: 3.59 din 5 - 17 voturi.

Alte articole similare pentru fiecare cuvant


Newsletter zilnic GRATUIT

Comentarii 0 comentarii

Lasa un raspuns

Informatiile scrise aici sunt confidentiale.
Adresa de email data nu va fi publicata niciodata. De asemenea, toate informatiile furnizate nu vor fi partajate cu terte persoane.


Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016