Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

Cum sa-ti recapeti motivatia in 2014

Tags: dezvoltare personala, motivatie, lucruri pozitive, oameni negativisti

Poate ca te-a coplesit si pe tine valul de rezolutii sau poate ca te-au distrat la fel de mult pozele cu liste de dorinte corectate sau imbunatatite in noul an. Si poate ca nici nu ai mai vrut sa auzi de planurile pe care unii si le-au facut in fiecare an cu acelasi avand doar pentru a renunta la tot trei zile mai tarziu.

Poate ca, de data asta, ti-ai pierdut chiar tu motivatia. Ce e de facut? Stii ca inlocuiesti un obicei in 21 de zile. Asa sa fie? Numeri zilele din calendar si apoi functioneaza? Efortul e cam singurul obicei nou care le poate inlocui pe toate celelalte.

Trebuie sa stii insa ca sfaturile de mai jos nu vor functiona de la sine daca nu vei gasi mai intai in tine motivatia de a trece la fapte. Pe termen scurt au efect, insa pe termen lung doar tu vei reusi sa faci pas dupa pas in directia dorita.


Cand dispare motivatia, avem la indemana cateva lucruri pe care le putem face pentru a ne readuce in directia potrivita si pe care ne-o dorim:

- reducem timpul pe care il petrecem in preajma oamenilor negativisti. Atat cat se poate, incercam sa reducem contactul cu acestia si ne reincarcam cu energie pozitiva si cu increderea ca vom reusi in tot ce ne propunem.

- petrecem mai mult timp cu oamenii care ne umplu de energie pozitiva, care ne motiveaza si care au incredere ca ne vom regasi din nou inspiratia. Acestia sunt oamenii care vor ca noi sa crestem.

- citim, scriem sau ascultam mesaje pozitive. Citim carti care ne ajuta sa avem o stare de spirit mai buna, ascultam muzica preferata care ne face sa vrem sa dansam prin casa si asa mai departe.

- facem ordine in prioritati si alegem ce merita sa fie pe primul loc. Facem listele necesare si taiem mai apoi ceea ce am rezolvat.

- nu ne lasam coplesiti de o problema in toata marinimia ei si luam lucrurile pe rand. Daca vedem situatia pe bucati, vom vedea si solutii.
Autor: Mihaela Pascu


Ti-a placut acest articol?
Recomanda-l prietenilor:
Cat de utila va este aceasta informatie?
Noteaza folosind stelele

Rating:


Nota: 5 din 5 - 1 vot.

Alte articole similare pentru fiecare cuvant


Newsletter zilnic GRATUIT

Comentarii 0 comentarii

Lasa un raspuns

Informatiile scrise aici sunt confidentiale.
Adresa de email data nu va fi publicata niciodata. De asemenea, toate informatiile furnizate nu vor fi partajate cu terte persoane.


Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016