Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

Da, poti fi fericit la locul de munca

Tags: marketing, dezvoltare personala, fericire la locul de munca

Avand in vedere cat de mult stai la birou, merita sa faci tot ce poti pentru a te asigura ca esti cat mai fericit posibil acolo. Unele sugestii sunt evidente: sa gasesti o slujba care iti place, colegi cu care esti compatibil si nu manager care isi face treaba. Dar exista si alte cateva moduri mai putin evidente prin care poti sa-ti cresti nivelul de fericire la munca.
1. Nu lasa resentimentele sa creasca.
 
Adesea, oamenii devin iritati de asteptarile pe care cred ca seful sau colegii le au de la ei, cand, de fapt, toate acestea sunt doar interne. De exemplu, poate esti frustrat ca seful iti trimite mereu emailuri in miez de noapte, caci crezi ca trebuie sa le raspunzi de acasa. Daca ai vorbi cu el, ai vedea ca nu vrea un raspuns imediat, doar ca prefera sa lucreze cand biroul e gol si linistit.
 
Daca te supara ceva, nu fierbe in suc propriu. Comunica si asigura-te ca presupunerile tale sunt corecte inainte de a te supara.
 
2. Nu crede in teoria conspiratiei. Poate la mijloc e doar o greseala.
 
De exemplu, daca ai un coleg care iti ignora emailurile, te enervezi ca nu te respecta. Dar, daca vorbesti cu el pornind de la aceasta stare de spirit, conversatia voastra va fi in contradictoriu. Vei obtine rezultate mult mai bune daca vei porni de la presupunerea ca a gresit. Se prea poate ca emailurile sa ii intre in Spam. Chiar daca este, intr-adevar, vinovat, daca pleci de la presupunerea ca nu este blamabil, conversatia voastra va merge mai bine.
 
3. Nu purta razboaiele altora. 
 
Este tentant sa te implici in bataliile altora, dar risti sa te incarci emotional. De exemplu, daca Georgel il uraste pe sef si se plange de el tot timpul, vei ajunge si tu sa-l urasti pe acesta, desi poate inainte relatia voastra era OK. Asa ajungi sa iei decizii nefericite, devii nefericit la locul de munca, iti dai demisia etc. Ceea ce nu inseamna ca nu trebuie sa fii solidar cu colegii care au probleme sau ca nu poti discuta despre probleme serioase la locul de munca. Dar, cand vine vorba de plangeri zilnice, nu uita ca nu stii intreaga poveste si ca e mai bine sa fii neutru.
 
4. Multumeste-le oamenilor.
 
Daca cineva ti-a facut munca mai usoara, ti-a facut legatura cu un contact util sau este doar o persoana foarte agreabila, spune-i. Asa va veti intari relatia de lucru, vei imbunatati modul in care esti vazut si iti va placea mai mult sa te duci la birou.
 
Autor: Alina Negrutiu


Ti-a placut acest articol?
Recomanda-l prietenilor:
Cat de utila va este aceasta informatie?
Noteaza folosind stelele

Rating:


Nota: 5 din 5 - 1 vot.

Alte articole similare pentru fiecare cuvant


Newsletter zilnic GRATUIT

Comentarii 0 comentarii

Lasa un raspuns

Informatiile scrise aici sunt confidentiale.
Adresa de email data nu va fi publicata niciodata. De asemenea, toate informatiile furnizate nu vor fi partajate cu terte persoane.


Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016