Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

De ce uneori ne e greu sa luam decizii...

Tags: dezvoltare personala, decizii, optiuni, posibilitati

Atunci cand luam alegeri in privinta a ceea ce urmeaza sa facem ca profesie, uitam ca o sa muncim, in primul si in primul rand, pentru noi. Sigur, mai apoi apare familia sau ne schimbam locul de munca, ne dam seama ca nu asta ne doream sa facem de la bun inceput sau o luam de la capat cu o profesie care ne incanta mai mult, din cine stie ce motive.
Nu conteaza ce facem, conteaza sa facem ce ne place sau sa invatam sa ne placa ceea ce facem. E important sa stim ce vindem si cui. Sa stim ca si atunci cand muncim pentru altcineva, ne vindem orele din timpul nostru.

Nu intotdeauna vom lua cele mai bune decizii cand vine vorba de munca. Traim intr-o lume a paradoxurilor. Chiar daca oportunitatile par sa se iveasca la tot pasul, nu intotdeauna e usor sa ajungem la ele. Iar asta fiindca prea multe posibilitati duc adesea la indecizie, confuzie si lipsa actiunii.

Nenumarate studii de marketing arata ca in ultima vreme oamenii au tendinta sa renunte la o achizitei atunci cand au prea multe optiuni la dispozitie. Se ajunge astfel la o suprasaturatie asa ca nu este intotdeauna cea mai buna decizie sa le oferim clientilor o gama prea variata a unui produs similar pentru ca nu vom face decat sa le ingreunam decizia de cumparare.

Acelasi lucru se aplica si in viata de zi cu zi, ori de cate ori ni se pare ca avem mult prea multe optiuni la dispozitie. Devenim neproductivi atunci cand analizam in detaliu fiecare posibilitate si uitam ca cel mai important e sa luam o decizie. Daca decizia pe care o luam se dovedeste a fi una gresita, trecem la urmatoarea.

Insa a nu lua nicio decizie va insemna intotdeauna sa ramanem pe loc.

Autor: Mihaela Pascu


Ti-a placut acest articol?
Recomanda-l prietenilor:
Cat de utila va este aceasta informatie?
Noteaza folosind stelele

Rating:


Nota: 5 din 5 - 1 vot.

Alte articole similare pentru fiecare cuvant


Newsletter zilnic GRATUIT

Comentarii 0 comentarii

Lasa un raspuns

Informatiile scrise aici sunt confidentiale.
Adresa de email data nu va fi publicata niciodata. De asemenea, toate informatiile furnizate nu vor fi partajate cu terte persoane.


Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016