Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

Educa-ti vointa si indeplineste tot ce iti propui!

Tags: dezvoltare personala, vointa, stresul, anxietatea, sarcini dificile, obiectivele

Precum trezitul de dimineata, si vointa se poate invata. Fiindca poate fi comparata cu un muschi: are nevoie de antrenament, de dezvoltare si, ulterior, de intretinere. Nimeni nu se naste cu vointa in gene astfel ca ceea ce facem sau credem ca nu putem face este conditionat numai de mintea noastra.

Retineti, asadar, ca oricine isi poate imbunatati vointa, urmand cateva sfaturi eficiente:

1. Sa ne reamintim obiectivele. Daca simtim ca nu mai avem vointa, sa ne reamintim ca ceea ce ni se pare greu sa facem in acel moment nu e decat inca un pas in directia obiectivelor dorite. Sa nu ne concentram pe o sarcina anume ca si cum ar fi cel mai important lucru. E doar o caramida din zidul pe care il construim zi de zi.

2. Sa exersam capacitatea de a face fata stresului. Atunci cand dorim sa indeplinim un obiectiv, stresul apare in momentele mai grele de care ne vom lovi inevitabil. Pentru a ajunge insa unde ne dorim, trebuie sa rezistam chiar si atunci cand trecem prin vreme de furtuna. Anxietatea, frica si chiar plictiseala vor fi elemente care ne pot afecta vointa.

3. Sa ne iertam greselile. Nimeni nu e perfect si toata lumea face greseli. Daca trecem cu usurinta peste faptul ca am facut greseli, vom vedea ca vointa noastra va deveni si mai puternica. Trebuie sa ne iertam pentru greselile pe care le facem daca vrem ca motivatia noastra sa fie din ce in ce mai puternica.

4. Sa comunicam cu colegii sau cu cei din acelais domeniu. Vointa noastra creste atunci cand suntem recunoscuti pentru meritele noastre si apreciati pentru ceea ce facem. Cu cat oamenii se simt mai apropiati de ceilalti, cu atat vointa unui individ va creste.

5. Sa credem ca va fi din ce in ce mai usor. Ne este uneori greu sa facem fata unor sarcini dificile deoarece ne imaginam, in subconstient, ca si in viitor va fi la fel de greu. Ne simtim invinsi asa ca, de multe ori, renuntam. Pentru a combate acest sentiment, sa ne amintim ca indemanarea noastra se va imbunatati exersand.
Autor: Mihaela Pascu


Ti-a placut acest articol?
Recomanda-l prietenilor:
Cat de utila va este aceasta informatie?
Noteaza folosind stelele

Rating:


Nota: 1.83 din 5 - 3 voturi.

Alte articole similare pentru fiecare cuvant


Newsletter zilnic GRATUIT

Comentarii 0 comentarii

Lasa un raspuns

Informatiile scrise aici sunt confidentiale.
Adresa de email data nu va fi publicata niciodata. De asemenea, toate informatiile furnizate nu vor fi partajate cu terte persoane.


Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016