Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

Increderea in noi determina cine ajungem sa fim

Tags: dezvoltare personala, minciuni nevinovate, incredere in sine, dezaprobarea

Nu intotdeauna ne dam seama ca ceea ce e in neregula cu noi tine de o incredere in sine foarte scazuta. De cele mai multe ori, o sa simtim doar ca lucrurile nu sunt cum trebuie si nu o sa fim multumiti de noi, de actiunile sau de deciziile noastre.
De multe ori, actiunile noastre sunt insotite de o teama care nu ne paraseste niciodata. Aceeasi teama ne face sa regretam demersurile pe care nu le intreprindem si amplifica o contradictie pe care o purtam cu noi in permanenta. 
 
Ne gandim ca toti trecem prin astfel de stari si, de cele mai multe ori, avem dreptate. Insa acest lucru nu trebuie sa ne serveasca pe post de scuza fiindca astfel de temeri pot fi depasite. Sa nu ne gandim ca alti oameni au superputeri si ca s-au nascut inzestrati numai cu curaj, fara sentimentul de teama. 
 
Iata 3 semne ca nu stam cel mai bine la capitolul incredere in sine:
 
1. Nu ne putem abtine sa nu scoatem telefonul mobil din buzunar cand ramanem singuri intr-un loc public. 
 
De cate ori nu vedem oameni care par sa se ascunda, imediat cand raman fara compania celuilalt, cu nasul in telefon? Ca si cum ne dam imediat seama ca am ramas dezgoliti in fata multimii si ca toata lumea ne priveste. Desi simtim ca ceilalti ne judeca, la baza acestei idei nu se afla decat teama ca vom primi dezaprobarea altor oameni. In realitate, nimanui nu-i pasa ca tu stai singur pe o banca sau la o masa in restaurant. Si nici tie n-ar trebui sa-ti pese. 
 
2. Nu reusim sa iesim din casa daca nu aratam impecabil. 
 
Chiar si daca mergem pana la farmacie, o sa vrem sa aratam impecabil. Teama de a nu arata neatragatori ne face sa vrem ca orice mic detaliu sa fie pus la punct. Sa avem grija de noi pentru noi si sa avem grija de noi pentru altii sunt doua lucruri cu totul diferite. Trebuie sa ne descoperim identitatea si sa potrivim aspectul exterior cu interiorul. 
 
3. Spunem minciuni "nevinovate" ca sa mentinem calmul, sa evitam conflictul sau pentru a ne pastra jobul. 
 
Teama de conflict ii face pe multi oameni sa nu isi imbunatateasca viata fiindca sentimentul de vina ne face sa nu fim noi insine. Chiar daca o minciuna la un moment dat poate aplana un conflict, a crea un astfel de sistem de management si de control nu va face decat sa inrautateasca orice situatie. 
 
Autor: Mihaela Pascu


Ti-a placut acest articol?
Recomanda-l prietenilor:
Cat de utila va este aceasta informatie?
Noteaza folosind stelele

Rating:


Nota: 5 din 5 - 1 vot.

Alte articole similare pentru fiecare cuvant


Newsletter zilnic GRATUIT

Comentarii 0 comentarii

Lasa un raspuns

Informatiile scrise aici sunt confidentiale.
Adresa de email data nu va fi publicata niciodata. De asemenea, toate informatiile furnizate nu vor fi partajate cu terte persoane.


Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016