Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

Intrebarile la care trebuie sa renunti

Tags: dezvoltare personala, teama de esec, infrangere, frica, nefericire

Vi s-a reprosat vreodata ca "ganditi prea mult"? Si v-ati suparat, cel mai probabil. Insa o analiza prea complexa a unei probleme poate duce la pierderea din vedere a oricarei solutii, si nu la rezolvarea ei.


De multe ori ne trezim prinsi intr-un lant al intrebarilor fara raspuns. Cu cat ne gandim mai mult, cu atat ne adancim in aceleasi griji fara sa gasim vreun raspuns si fara sa obtinem vreun raspuns care sa ne ajute.

Iata intrebarile la care trebuie sa renuntam daca vrem sa aflam raspunsurile pe care le cautam.

1. Ce vor crede ceilalti?

Cand esti ingrijorat cu privire la ce cred ceilalti despre tine, in realitate iti faci griji legat de ce ai putea crede tu despre tine. De multe ori se poate intampla sa crezi ca orice defect mic pe care il vezi tu e la fel de prezent si in mintile celorlalti. Adevarul este insa ca tu te analizezi cel mai mult si, in plus, trebuie sa accepti faptul ca nu toti oamenii vor fi de acord cu deciziile pe care le iei in viata.

2. Ce lipseste?

Cea mai mare sursa a nefericirii vine uneori din faptul ca in ne gandim la un alt loc in care am putea sa fim sau ca ne dorim sa fim altcineva, in loc sa apreciem unde ne aflam acum si cine suntem deja. Aceasta nefericire e astfel rezultatul faptului ca zi de zi trecem cu vederea lucrurile frumoase de care avem parte doar fiindca traim cu impresia ca ni se cuvin. Sa nu uitam ca unii oameni nu au nici 1% din ce avem noi.

3. Daca nu sunt suficient de bun?

Frica de invingere iti garanteaza esecul. A-ti fi teama ca nu esti suficient de bun inseamna sa te convingi ca niciodata nu vei fi suficient de bun. Daca nu incerci si daca nu exersezi de teama ca altcineva ar putea fi mai bun, temerile tale vor deveni realitate. Cei care depun efort si muncesc vor fi automat mai buni. Nu iti impune nimeni sa nu gresesti. Important e sa nu renunti.




Autor: Mihaela Pascu


Ti-a placut acest articol?
Recomanda-l prietenilor:
Cat de utila va este aceasta informatie?
Noteaza folosind stelele

Rating:


Nota: 5 din 5 - 1 vot.

Alte articole similare pentru fiecare cuvant


Newsletter zilnic GRATUIT

Comentarii 0 comentarii

Lasa un raspuns

Informatiile scrise aici sunt confidentiale.
Adresa de email data nu va fi publicata niciodata. De asemenea, toate informatiile furnizate nu vor fi partajate cu terte persoane.


Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016