Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

Lectii din viitor: 5 lucruri pe care mi-as fi dorit sa le stiu in tinerete

Tags: nesiguranta, lectii, prieteni, frici, obiective

Traiesti o singura data, dar daca traiesti cum trebuie, o singura data e suficient. - Mae West

Trecerea timpul ne invata lectii importante. Oamenii si experienta de zi cu zi sunt o parte esentiala a concluziilor pe care le vom avea privind retrospectiv si intelegand ce ne-a invatat viata. Cand suntem mai tineri, astfel de concluzii sunt intuite pe jumatate astfel ca doar timpul le va completa prin diversele experiente pe care le aduce cu sine.

Printre astfel de lucruri, se numara si cele care nu se schimba niciodata. Ca un mecanism care nu poate functiona altfel decat a fost gandit in prima instanta, tot asa unele lectii pe care ni le ofera viata urmeaza acelasi tipar:

1. Incertitudinea e un lucru cert.

Nu exista antidot pentru nesiguranta. Nimic nu e niciodata sigur. Exista o mate de posibilitati, iar toate acestea fac ca miracolele sa fie posibile. Trebuie sa raspundem semnelor de intrebare si sa gasim cele mai bune raspunsuri fara sa avem garantia a ceea ce se va intampla in continuare. Daca iti urmezi pasiunea si oferi mereu ce-i mai bun, ceva uimitor o sa se intample, chiar daca rareori va fi exact asa cum ti-ai imaginat.

2. Viata e ca un bumerang.

Toate actiunile noastre au efecte. Aceste efecte se extind, ating un punct, iar de acolo revin in vietile noastre sub forma altor actiuni. Daca vrei sa fii bogat, fii generos. Daca vrei sa ai prieteni, fii prietenos. Daca vrei ca ceilalti sa te inteleaga, fa-ti timp sa-i intelegi tu, mai intai, cu adevarat. Daca vrei sa fii auzit, asculta. Daca vrei sa duci o viata interesanta, fii interesat de ce se intampla in jurul tau. Daca vrei sa inveti si sa stapanesti o indemanare, studiaza si invata pe altcineva ce stii.

Orice speri sa primesti in viata, ofera mai intai, hraneste acel lucru, fii acel lucru si vei trai o viata compusa numai din aceste sentimente.

3.  Disciplina e mama tuturor virtutilor.

Controlul pe care il avem asupra propriei persoane este elementul-cheie al disciplinei, iar disciplina este elementul principal care aduce idei noi in viata ta. Oricat de inteligent, de indemanatic sau capabil ai fi, nimic nu e posibil sau realizabil fara o minte disciplinata. Disciplina este abilitatea de a face lucrurile pe care trebuie sa le faci, chiar daca vrei sau nu, la un anumit moment.


4. Iti poti stapani in intregime temerile.

Fricile tale depind suta la suta de tine pentru a supravietui si sunt singurii factori care stau intre tine si obiectivele tale. Infrange-ti temerile in loc sa te lasi doborat de ele. Ai rabdare cu intrebarile care momentan raman fara solutie in inima ta. Nu le ascunde, invata sa le acorzi intelegere pentru a afla, in cele din urma, raspunsul.

5. Prietenii buni sunt nepretuiti.

Prietenii si cunostintele vin si pleaca, insa prietenii buni sunt greu de gasit. Acesti oameni sunt cei care isi lasa amprenta asupra gandurilor si viselor tale si care te fac sa zambesti doar cand te gandesti la ei. Tine-i aproape si fa un efort pentru a mentine astfel de legaturi. Ajuta-i cand au nevoie si lasa-i, de asemenea, sa te ajute. Gaseste timp pentru ei.





Autor: Mihaela Pascu


Ti-a placut acest articol?
Recomanda-l prietenilor:
Cat de utila va este aceasta informatie?
Noteaza folosind stelele

Rating:


Nota: 5 din 5 - 1 vot.

Alte articole similare pentru fiecare cuvant


Newsletter zilnic GRATUIT

Comentarii 0 comentarii

Lasa un raspuns

Informatiile scrise aici sunt confidentiale.
Adresa de email data nu va fi publicata niciodata. De asemenea, toate informatiile furnizate nu vor fi partajate cu terte persoane.


Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016