Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

Munca la birou ti se pare grea? Iata ce poti face pentru a te simti bine la locul de munca!

Tags: locul de munca, coleg, proiect, munca, refugiu, colegi, birou

Dimineata vrei sa mai zabovesti in pat, amani alarma de la telefon si ti-ai fi dorit ca aceasta zi sa nu fie atat de insorita incat sa nu ai chef de mers la munca.

O astfel de atitudine te face nu doar sa fii neproductiv, dar si nemultumit de rezultatele pe care le obtii fiindca vei fi cu gandul in alta parte chiar si atunci cand esti la birou si ar trebui sa te concentrezi asupra muncii pe care o ai de facut.

Exista nenumarate situatii in care mintea dicteaza actiunile noastre in functie de ceea ce simtim, insa modul in care alegem sa simtim poate fi schimbat daca exersam suficient de mult sau daca intelegem importanta unor lucruri pe care in prezent le ignoram constient sau inconstient.

Iata 7 aspecte care ne pot da de gandit si care ar trebui sa reprezinte solutii reale daca munca la birou ne apasa si nu ne ofera nicio satisfactie:

1. Fii recunoscator.

Sa te  bucuri ca ai un loc de munca e cea mai simpla cale de a ajunge la o strare de bine. Gandeste-te numai la cati oameni nu isi gasesc inca un loc de munca si care ar da orice sa fie in acest moment in locul tau.

2. Incepe sa cauti un alt loc de munca.

Daca simti ca nu mai poti veni in continuare la acelasi loc de munca, atunci cauta alte joburi. Nu te grabi sa iei insa o decizie pripita, ci pune situatiile in balanta analizand avantajele si dezavantajele unei astfel de schimbari.

3. Bucura-te de lucrurile marunte.

Daca ai prieteni la locul de munca, daca zona e una care iti place, daca in apropiere sunt locurile tale preferate, atunci acestea sunt lucruri pe care trebuie sa le apreciezi.

4. Ai grija ca casa ta sa fie ordonata.

Casa trebuie sa fie un spatiu de refugiu. Putini oameni reusesc sa lucreze de acasa tocmai fiindca atunci cand situatia li se pare stresanta la locul de munca, au nevoie de un refugiu si de o oaza de liniste cand ajung acasa.

5. Fa diferenta intre o zi mai putin buna si un loc de munca negativ.

O zi de munca nu tocmai fericita poate sa convinga orice om ca are ghinion si ca lucreaza in cel mai rau loc posibil. Trebuie sa stim sa ne detasam insa de astfel de situatii si sa privim mereu si jumatatea plina a paharului.

6. Mananca sanatos.

Nu trebuie sa neglijam acest aspect. De foarte multe ori, munca la birou ne face sa mancam nesanatos, sa rontaim diferite snack-uri si sa nu mai avem grija sa luam un pranz sanatos. Vom ajunge sa dam vina pe locul de munca neglijandu-ne sanatatea.


7. Discuta cu seful tau.

Daca exista lucruri care te fac nefericit la locul de munca, nu te teme sa le discuti cu seful tau. Poate ca un coleg iti distruge armonia de la locul de munca sau poate te simti presat de un proiect. Poate exista o solutie pe care nu o vezi.

Autor: Mihai Georgescu


Ti-a placut acest articol?
Recomanda-l prietenilor:
Cat de utila va este aceasta informatie?
Noteaza folosind stelele

Rating:


Nota: 4.13 din 5 - 4 voturi.

Alte articole similare pentru fiecare cuvant


Newsletter zilnic GRATUIT

Comentarii 0 comentarii

Lasa un raspuns

Informatiile scrise aici sunt confidentiale.
Adresa de email data nu va fi publicata niciodata. De asemenea, toate informatiile furnizate nu vor fi partajate cu terte persoane.


Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016