Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

Nu te teme de greseli!

Tags: ezvoltare personala, greseli, lectii, erori, experienta, decizii, riscuri

Greselile sunt cele din care trebuie sa invatam, iar pentru a inainta pe un drum, va trebui sa invatam din erori si din pasii pe care i-am facut si care nu ne-au dus din prima incercare acolo unde ne-am dorit.


Atunci cand ne concentram foarte mult pe a nu face greseli, facem progrese foarte mici din cauza ca indraznim foarte putin si suntem extrem de precauti. Greselile sunt insa inevitabile asa ca a incerca sa evitam sa facem greseli pe un timp indelungat nu ne poate conduce decat la o greseala si mai mare de care ne dam seama insa abia peste multa vreme.

Atunci cand nu ne mai temem sa facem greseli reusim sa iesim din zona de confort si sa ne asumam unele riscuri. Iar cele mai multe riscuri au legatura cu faptul ca nu stim incotro ne poarta pasii, nu stim in concret ce ne rezerva viitorul (desi traim cu impresia ca planul pe care ni l-am facut este si cel din viitor) si nu avem un control real asupra celor mai multe lucruri din jurul nostru.

Cand renuntam la un astfel de control reusim sa devenim si mult mai flexibili, fiind pregatiti sa o luam de la capat si sa incercam din nou in caz de esec. Si, nu-i asa,  orice esec este, de fapt, o lectie care ne face sa fim si mai pregatiti pentru ceea ce incercam sa realizam.

Suntem invingatori atata timp cat nu renuntam si atata vreme cat credem in visul nostru. Nimanui nu-i face placere sa greseasca, mai ales ca cei mai multi dintre noi se evalueaza in functie de judecatile celor din jur, un sistem la care trebuie sa renuntam daca vrem sa fim noi insine cu adevarat si sa ne apreciem la adevarata valoare.

Deciziile bune pe care le luam de-a lungul timpului vin din experienta si lectiile traite, nu din incercarile noastre de a ne tine departe de greseli. Pentru a face greseli, avem nevoie de curaj. Infrangerea si dezamagirile sunt doar instrumente prin care vom reusi sa gasim drumul pe care ni-l dorim.
Autor: Mihaela Pascu


Ti-a placut acest articol?
Recomanda-l prietenilor:
Cat de utila va este aceasta informatie?
Noteaza folosind stelele

Rating:


Nota: 5 din 5 - 1 vot.

Alte articole similare pentru fiecare cuvant


Newsletter zilnic GRATUIT

Comentarii 0 comentarii

Lasa un raspuns

Informatiile scrise aici sunt confidentiale.
Adresa de email data nu va fi publicata niciodata. De asemenea, toate informatiile furnizate nu vor fi partajate cu terte persoane.


Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016