Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

Nu-ti strica reputatia in mediul de afaceri. Evita aceste 3 intrebari!

Tags: management si marketing, afaceri, parteneri de afaceri, consultanta

Cu totii ne dorim relatii in lumea afacerilor si in domeniile care ne intereseaza. Cu siguranta exista oameni pe care ii admiram sau pe care ni i-am dori ca parteneri de afaceri. Cu toate acestea, nu intotdeauna mijloacele noastre de abordare sunt cele mai potrivite si, in loc sa ne apropiem de acestia, nu vom face decat sa blocam orice posibilitate de comunicare.

Iata trei intrebari pe care e bine sa le evitam si sa gasim, in schimb, metode mult mai politicoase de a cunoaste pe cineva:

1. Pot sa te invit la o cafea?

Cand intrebam pe cineva daca le putem face cinste cu o cafea, cu pranzul sau cu orice masa a zilei, motivand ca vrem sa discutam despre afaceri, ceea ce le cerem de fapt este sa renunte la o ora din timpul lor pentru a-l folosi in favoarea noastra. Asa ca le cerem din timpul pe care ei il ofera clientilor, proiectelor si afacerilor pe care le gestioneaza.

Solutia: Sa spunem de la inceput ca in nu mai mult de 30 de minute ne-am dori sa discutam cu ei aspectele X, Y si Z.

2. Ma poti prezenta persoanei X?

Odata cu social media, sa cunosti pe cineva a devenit destul de usor. Cu toate acestea, doar pentru ca intre tine si persoana care te intereseaza se afla o cunostinta comuna, dreptul de a o contacta nu ne apartine. In plus, sa ceri prietenului comun sa va faca cunostinta inseamna sa-i ceri acestuia sa aiba incredere ca vei avea grija cu o relatie pe care ei au dezvoltat-o de-a lungul timpului.

Solutia: O astfel de cerere poate fi facuta unei persoane cu care avem deja o relatie solida, bazata pe incredere si respect reciproc. In felul acesta, persoana in cauza ne va putea recomanda cu usurinta.

3. Poti sa-mi spui tot ce stii?

Poate noua nu o sa ni se para o rugaminte atat de mare, insa il rugam pe celalalt sa ne lase sa "cotrobaim" prin cunostintele si experienta acumulata de-a lungul unor ani buni. Daca noua ni se pare ceva la care suntem indreptatiti, in mintea lor o sa sune intr-un singur fel: consultanta gratuita. Asa ca este o rugaminte destul de mare adresata unui om pe care nu-l cunoastem atat de bine.

Solutia: Daca vrem sa avem acces la astfel de cunostinte, va trebui sa platim, iar mesele si baturile din partea noastra nu intra in plata efectiva pentru consultanta.

Autor: Mihaela Pascu


Ti-a placut acest articol?
Recomanda-l prietenilor:
Cat de utila va este aceasta informatie?
Noteaza folosind stelele

Rating:


Nota: 5 din 5 - 1 vot.

Alte articole similare pentru fiecare cuvant


Newsletter zilnic GRATUIT

Comentarii 0 comentarii

Lasa un raspuns

Informatiile scrise aici sunt confidentiale.
Adresa de email data nu va fi publicata niciodata. De asemenea, toate informatiile furnizate nu vor fi partajate cu terte persoane.


Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016