Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

Oamenii toxici sunt oameni toxici. Punct.

Tags: dezvoltare personala, oameni toxici, drame, negativitate, comportament, rabdare

De foarte multe ori vom incerca sa gasim scuze pentru comportamentul nociv al unor oameni. In astfel de situatii nu ne facem doar noua rau, ci si lor, ajutandu-i sa perpetueze acest comportament toxic.

Ce putem face pentru a gestiona mai bine situatiile in care avem de-a face cu oameni toxici? Toate variantele pe care le avem la dispozitie au un punct comun: nu uitam de noi si de bunastarea psihicului nostru.

1. Mergem mai departe.

Oamenii toxici sunt oameni toxici. Punct. Daca avem pe cineva in viata noastra care distruge echilibrul emotional zi de zi, atunci lucrurile sunt clare: persoana respectiva e toxica. Daca suferim din cauza atitudinii acelei persoane si daca rabdarea, intelegerea si atentia noastra nu par sa functioneze, atunci trebuie sa ne intrebam daca are sens sa ne petrecem timpul alaturi de omul respectiv. Daca nu putem sa ne continuam viata departe de ei, atunci mai avem unele optiuni:

2. Nu mai acceptam comportamentul respectiv.


Nu avem de ce sa ne prefacem ca situatia este OK. Daca nu avem grija, oamenii toxici pot profita de noi. Atata vreme cat acceptam o situatie, persoanele de acest fel nu se vor schimba. Trebuie sa nu ne lasam schimbati de comportamentul lor si sa nu mergem pe varfuri in jurul acestor oameni care nu pun pret pe ceea ce simtim noi. Nu avem de ce sa acceptam drame constante si negativitate permanenta.


3. Sa nu ne temem sa ne luam apararea.

Sa nu uitam ca altor oameni le poate fi la indemana sa ii puna pe alti oameni pe locul doi sau chiar sa treaca peste acestia pentru avere, faima, succes. Nu accepta sa iti fie incalcata demnitatea sau libertatea si nu te teme sa te aperi atunci cand simti ca cineva profita de tine.

Comunicarea directa inseamna sa confrunti aceste persoane si sa le atragi atentia asupra faptului ca te deranjeaza comportamentul lor.
Autor: Mihaela Pascu


Ti-a placut acest articol?
Recomanda-l prietenilor:
Cat de utila va este aceasta informatie?
Noteaza folosind stelele

Rating:


Nota: 5 din 5 - 1 vot.

Alte articole similare pentru fiecare cuvant


Newsletter zilnic GRATUIT

Comentarii 0 comentarii

Lasa un raspuns

Informatiile scrise aici sunt confidentiale.
Adresa de email data nu va fi publicata niciodata. De asemenea, toate informatiile furnizate nu vor fi partajate cu terte persoane.


Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016