Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

Priveste soarele dincolo de nori

Tags: atitudine pozitiva, dezvoltare personala, prezent, sfaturi, destin

Viata nu e intotdeauna usoara. Chiar daca uneori ni se pare ca pentru altii totul e numai lapte si miere, sa ne amintim ca, in realitate, nu e niciodata asa. Cu totii avem parte de experiente mai putin placute, iar cand ne trezim cu rani, avem intotdeauna de ales intre a merge mai departe sau a crede ca acele rani nu se vor mai vindeca niciodata.

Greutatile peste care dam in viata ne fac insa mai puternici si ne transforma in oameni care au o experienta de viata care le permite sa vada lucrurile dintr-o perspectiva mai inteleapta. Invatam atunci cand ne propunem sa invatam si cand ne dam voie sa traim in prezent fara sa alegem sa ramanem captivi intr-un trecut care nu poate decat sa ne convinga ca nu putem merge mai departe.

Partea buna e ca intotdeauna se poate merge mai departe fiindca trecutul nu e un timp in care sa locuim. Alege sa traiesti in prezent si alege sa crezi ca sfaturile de mai jos pot fi urmate cu succes:

1. Incearca din nou.

Cand pleci urechea la ce cred ceilalti, cand urmezi un drum care, de fapt, nu e al tau, impartasesti frici care nu sunt ale tale si ai parte de un destin care nu e al tau cu adevarat. Libertatea inseamna sa ai curaj si sa iti urmezi propriul drum, fara sa te grabesti si fara sa-ti pese de modul in care te vor caracteriza ceilalti. Drumul pe care ti-l alegi trebuie sa fie cel care ti se dezvaluie atunci cand esti sincer cu tine, inainte de toate.


2. Renunta la ceea ce nici n-a existat cu adevarat.

Uneori e foarte greu sa recunoastem fata de noi ca ne-am inselat in privinta unui om, a unei experiente, a unui job etc. E greu sa recunoastem ca ne-am mintit singuri sau ca am avut parte de o iluzie pe care au creat-o alti oameni.

Sa accepti o astfel de realitate inseamna sa accepti sentimentul ca ai pierdut ceva. Dar atunci cand ne dam seama de acest lucru, suntem liberi sa mergem mai departe catre ceva in intregime real.

3. Priveste soarele dincolo de nori.

Asa cum un cantec poate sa fie trist sau vesel asa cum sunt si ascultatorii, tot asa un moment poate sa fie unul fericit sau trist in functie de cum este persoana care il traieste. Ceea ce auzim, vedem si credem depinde foarte mult de cum ne simtim atunci cand auzim, vedem sau traim ceva.

Secretul e sa ne pastram o atitudine pozitiva chiar si atunci cand lucrurile par departe de a fi asa cum ne dorim noi. Sa cautam soarele dincolo de nori fiindca acesta exista intotdeauna, chiar si atunci cand nu-l vedem.


Autor: Mihaela Pascu


Ti-a placut acest articol?
Recomanda-l prietenilor:
Cat de utila va este aceasta informatie?
Noteaza folosind stelele

Rating:


Nota: 5 din 5 - 1 vot.

Alte articole similare pentru fiecare cuvant


Newsletter zilnic GRATUIT

Comentarii 0 comentarii

Lasa un raspuns

Informatiile scrise aici sunt confidentiale.
Adresa de email data nu va fi publicata niciodata. De asemenea, toate informatiile furnizate nu vor fi partajate cu terte persoane.


Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016