Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

Productivitatea in 2014. Cum o intretinem?

Tags: dezvoltare personala, viitor, importanta, urgenta, eforturi, incredere

Inceputul asta de an a parut sa fie marcat de aceeasi mare intrebare: cum ne indeplinim dorintele in 2014? Am privit spre trecut, nemultumiti ca n-am reusit sa ajungem unde ne propusesem in 2013. Adica acolo unde ne facusem planurile sa poposim inca din 2012.

Nu trebuie sa renuntam, ci doar sa ne schimbam pe ici, pe colo, obiceiurile. Sa le "alteram" in directia buna. Sa avem incredere ca de data asta vom reusi chiar daca este a mia oara cand taiem, adnotam, modificam, promitem.

Ce facem, incotro pornim? Sa le luam pe rand.

1. Pas cu pas, cu mintea limpede.

Sa fim cu adevarat atenti si concentrati la un lucru e o reusita in sine. Fiindca azi ne capteaza constant atentia o multime de factori perturbatori si pentru ca, desi avem impresia ca facem fata unui astfel de ritm, mintea noastra este intr-o stare de alerta si de atentie, daruindu-ne in acelasi timp o doza semnificativa de stres. Sa ne bucuram, asadar, de ceea ce se intampla, cand se intampla. Sa fim prezenti, concentrati si atenti la prezent. Doar asa vom obtine cele mai bune rezultate.


2. Familia si prietenii sunt pe primul loc.

Unii oameni au un rol pasager in viata noastra. Insa altii vor ramane alaturi de noi toata viata fiindca aleg sa faca acest lucru, fiindca ne accepta si ne iubesc asa cum suntem si fiindca ne ajuta sa si crestem si isi doresc ce e mai bun pentru noi. Cei la care tinem ar trebui sa fie o prioritate.

3.  Importanta e pe primul loc, nu urgenta.

Sa facem diferenta intre ce e important si ce e urgent. Cel mai important e sa stim ce e cel mai important. Sa nu ne irosim viata facand ceea ce pare urgent fara sa fie, de fapt, si important. Sa ne oferim acest dar si sa ne intrebam care e diferenta intre aceste doua aspecte. Sa ne uitam pe lista cu ceea ce avem de facut si sa alegem in folosul nostru.


4. Eforturile tin cont de obiectiv.

Putem munci enorm, ne putem epuiza fortele fara sa ajungem nicaieri. Fiindca daca eforturile noastre nu au o directie si daca nu le-am organizat in functie de importanta, ca mai sus, ne putem trezi ca nu ajungem nicaieri, in ciuda muncii pe care o depunem. Noi stim deja unde vrem sa ajungem. Sa facem in asa fel incat viitorul nostru pe care ni-l imaginam sa inceapa sa se construiasca din prezent.
Autor: Mihaela Pascu


Ti-a placut acest articol?
Recomanda-l prietenilor:
Cat de utila va este aceasta informatie?
Noteaza folosind stelele

Rating:


Nota: 5 din 5 - 1 vot.

Alte articole similare pentru fiecare cuvant


Newsletter zilnic GRATUIT

Comentarii 0 comentarii

Lasa un raspuns

Informatiile scrise aici sunt confidentiale.
Adresa de email data nu va fi publicata niciodata. De asemenea, toate informatiile furnizate nu vor fi partajate cu terte persoane.


Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016