Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

Schimbarile mici cu un efect mare

Tags: schimbare, perspective, stima de sine, obiective

Prin pasi mici putem face calatorii mult mai lungi decat daca ne dorim sa ajungem la destinatie alergand. Prin aceste mici lucruri pe care le putem face zi de zi, pe termen lung vom avea supriza sa descoperim ca vietile noastre se schimba in bine.


Iata ce putem schimba prin cateva aspecte de care ar trebui sa tinem cont in fiecare zi:

1. Iesi din zona de confort

Daca nu iesi din zona de confort si daca nu indraznesti sa faci pasi pe care pana acum nu i-ai mai facut, nu o sa descoperi niciodata frumusetea care se ascunde dincolo de zidul in spatele caruia te simti protejat. Faptul ca tii cu dintii de ceea ce e confortabil poate fi chiar motivul pentru care simti ca ceva lipseste din viata ta.

2.  Indeplineste-ti obiectivele.

Cel mai daunator lucru pe care il poti face e sa iti setezi obiective mult sub ceea ce poti face tu cu adevarat. Nu accepta mediocritatea atunci cand stii ca poti face lucruri extraordinare. Nu te gandi ca esecul este cel mai ingrozitor rezultat al unei incercari. Adevarul e ca atunci cand incerci si nu reusesti din prima sau din a doua sau din a treia, inveti lectii pretioase care iti arata ce nu functioneaza. Astfel de "esecuri" te invata cum sa mergi mai departe, din ce in ce mai pregatit.

3. Hraneste-ti stima de sine.

Cea mai rea singuratatea, cea de care nu poti scapa, e cand nu te simti bine cu tine. Daca simti ca nu ai pe nimeni atunci cand esti singur, e timpul sa inveti sa te iubesti mai mult. Tu meriti cea mai mare cantitate de iubire din univers. Aproape tot ce faci e o reprezentare a ceea ce crezi despre tine.

4. Spune-ti povestea potrivita.

In fiecare zi ne spunem in minte o poveste. Indiferent de cine suntem sau ce facem, o recitam continuu. Aceasta poveste e o parte esentiala din cine suntem si pornind de la ea ne construim intreaga viata. Poti folosi aceasta poveste in avantajul tau sau povestea se va folosi de tine. Daca iti spui povestea potrivita, vei trai din plin, vei avea mai mult curaj si vei fi condus de mai multa pasiune.

5. Vorbeste cu cei care au perspective diferite asupra lucrurilor

Nu trebuie sa impartasesti aceleasi opinii si idei exprimate de alti oameni, insa asta nu iti da dreptul sa ii discreditezi ca indivizi fiindca nu iti place ce auzi. Invata sa apreciezi si abordarile noi si interesante peste care dai, chiar daca asta inseamna sa iti deschizi mintea dincolo de ceea ce pana acum era confortabil.

Autor: Mihaela Pascu


Ti-a placut acest articol?
Recomanda-l prietenilor:
Cat de utila va este aceasta informatie?
Noteaza folosind stelele

Rating:


Nota: 5 din 5 - 1 vot.

Alte articole similare pentru fiecare cuvant


Newsletter zilnic GRATUIT

Comentarii 0 comentarii

Lasa un raspuns

Informatiile scrise aici sunt confidentiale.
Adresa de email data nu va fi publicata niciodata. De asemenea, toate informatiile furnizate nu vor fi partajate cu terte persoane.


Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016