Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

Sugestii pentru a veni cu idei geniale

Tags: dezvoltare personala, cum sa ai idei geniale, idei bune

Care este diferenta dintre o idee buna si una geniala? Ideile bune ajuta la solutionarea unor probleme minore in viata cotidiana personala si profesionala. Ideile geniale apar mai putin frecvent si necesita un pic mai multa implicare pentru a fi puse in practica.
Ideile geniale nu sunt insa neaparat rezultatul unei sesiuni de meditatie indusa de droguri in mijlocul desertului. Vorbim adesea de momente neasteptate de inspiratie.
 
Marea problema a generarii de idei geniale este eliberarea de ganduri mundane, conventionale, cele care iti ocupa cea mai mare parte a timpului si a creierului. 
 
Iata cateva trucuri pentru a-ti stimula generatorul de idei geniale:
 
1. Implica-te in sesiuni de observare.
 
Ideile geniale nu se ivesc intr-un vacuum. Ai nevoie de un mod de a-ti face creierul sa gandeasca in moduri creative. Aloca timp pentru sesiuni speciale in timpul carora iti stimulezi creierul sa gandeasca diferit. Poti, de exemplu, sa stai pe o banca in parc si sa te uiti la oamenii care trec pe langa tine.
 
2. Socializeaza in afara cercurilor tale obisnuite.
 
Daca stai mereu in preajma acelorasi oameni, ajungi sa te blazezi. Foloseste-te de toate conexiunile alea pe Facebook si LinkedIn si initiaza niste conversatii captivante. Persoanele pe are abia le cunosti nu pot prezice modul in care va decurge conversatia, asa ca te vei surprinde si tu cu raspunsurile tale. 
 
3. Citeste mai multe carti.
 
Cartile sunt minunate, caci iti creeaza ganduri noi si stimuleaza ideile geniale. Nu carti de business, ci fictiune.
 
4. Cauta aiurea pe net.
 
Google este minunat atunci cand stii ce cauti, dar este si cea mai buna solutie pentru a genera trasee cognitive noi. incepe cu butonul I’m feeling lucky si mergi unde te duc pasii.
 
5. Tine un jurnal.
 
Jurnalul este bun pentru a-ti inregistra gandurile, sentimentele, povestea vietii. Este si un mod minunat de a structura si de a dezvolta obiceiuri de ideatie. 
 
6. Mediteaza.
 
Este greu sa vii cu idei noi cand mintea este aglomerata cu ganduri cotidiene. Ai nevoie de spatiu si liniste in cap. Meditatia te va ajuta sa-ti eliberezi mintea de stres.
 
Autor: Alina Negrutiu


Ti-a placut acest articol?
Recomanda-l prietenilor:
Cat de utila va este aceasta informatie?
Noteaza folosind stelele

Rating:


Nota: 5 din 5 - 1 vot.

Alte articole similare pentru fiecare cuvant


Newsletter zilnic GRATUIT

Comentarii 0 comentarii

Lasa un raspuns

Informatiile scrise aici sunt confidentiale.
Adresa de email data nu va fi publicata niciodata. De asemenea, toate informatiile furnizate nu vor fi partajate cu terte persoane.


Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016