Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

Trei doze mari de Vitamina C si intoarcerea din concediu. Cum sa faci sa-ti fie extraordinar dupa

Tags: creativitate, vitamina c, concediu, creatie, idei

Se stie ca cei mai multi dintre noi se intorc din concediu numai pe jumatate, adormiti inca de soare, cu gandul la aventurile care tocmai s-au incheiat sau deja cu bilete de avion cumparate pentru urmatoarea vacanta.

Eu am revenit din concediu plina de energie, chiar daca a fost o saptamana in care nu prea am adormit, recunosc. Dar la intoarcere creativitatea pare sa isi fi reinnoit fortele fiindca, desi suntem de-abia la jumatatea saptamanii, fiecare zi a fost plina de idei noi si lucruri care deja s-au pus in practica.

In ciuda caniculei de afara, lucrurile au parut sa se deruleze cu viteza luminii. Sunt insa departe de a fi un astfel de robot bagat tot timpul in priza si cred ca multi dintre noi se confrunta cu astfel de lucruri cand, inevitabil, se lasa prinsi de rutina unui proiect aparent interminabil sau a unor sarcini care nu ne fac mereu cea mai mare placere.

Cum gasim acele butoane pe care sa apasam chiar si cand nu vrem decat sa ne intoarcem pe plaja sau in varf de munte? Sau cand simtim ca s-a dus si ultima doza de creativitate de care mai eram in stare la patruzeci de grade?

Cineva de la Google povestea ca in sedintele lor pornesc uneori de la cele mai traznite idei, aparent irealizabile, si ca mai apoi incearca sa ajunga la ceva ce poate fi transformat in realitate. Iata un mod destul de indraznet si distractiv de a-ti pune creativitatea la munca. Asa au aparut multe dintre gadget-urile lor, in caz ca va intrebati.

Pentru ca nu muncim insa pentru Google (desi v-ar placea, sa recunoastem), avem nevoie de niste doze zilnice de vitamina creativitatii. Cele trei C-uri despre care vreau sa va scriu mai jos pot fi folosite, asadar, in orice imprejurari si indiferent de starea vremii (fiindca intotdeauna ori e prea cald, ori e prea frig).

1. CONSUMA. Consuma idei noi din carti, conversatii, conferinte online (Creative Mornings, Ted Talks etc.), asculta podcast-uri (Accidentally Creative) si incearca sa te lasi inspirat cam de tot ce te inconjoara. Da, chiar si ultima bucata de ciocolata din birou la care ravneste toata lumea.

2. CONECTEAZA-TE. Gaseste oameni care fac lucruri interesante si care te inspira. Scrie-le sau intalneste-te cu cei care dezvolta afaceri care-ti placa. Petrece timp alaturi de oameni care te inspira si pe care ii admiri. Invata, in tot acest timp, prin fiecare experienta pe care o traiesti.


3. CREEAZA. All fun and some work. Fiindca nu putem sa ramanem doar la stadiul in care ne vin ideile chiar si in somn, iar noi nu punem nimic in practica. Scrie ce-ti trece prin cap si transforma-ti ideile in realitate. Daca tii cu dintii de o idee, convinge-ti seful sau colegii de echipa ca ideea va functiona sau ca merita incercata. Testeaza, modifica, inoveaza.
 

De multe ori rutina se instaleaza tocmai pentru ca unul dintre aceste C-uri dispare si, da, ati ghicit, dispare primul si poate unul dintre cei mai importanti factori in acest proces al creativitatii care duce la creatie ca ultim stadiu.

Inevitabil, ori de cate ori se intampla asta, ne bucuram de rezultate. Si tocmai multumirea asta de moment e cea care trebuie vanata mai departe.

Pana acum, asa cum spuneam, e bine si incerc sa mentin aceasta avalansa la acelasi nivel. Daca aveti si alte secrete de impartasit din practica de zi cu zi, nu ezitati. Casuta de comentarii abia va asteapta!

 

Autor: Ioana Andreea Pavel


Ti-a placut acest articol?
Recomanda-l prietenilor:
Cat de utila va este aceasta informatie?
Noteaza folosind stelele

Rating:


Nota: 5 din 5 - 1 vot.

Alte articole similare pentru fiecare cuvant


Newsletter zilnic GRATUIT

Comentarii 0 comentarii

Lasa un raspuns

Informatiile scrise aici sunt confidentiale.
Adresa de email data nu va fi publicata niciodata. De asemenea, toate informatiile furnizate nu vor fi partajate cu terte persoane.


Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016