Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

Un lucru pe care un om fericit nu il face niciodata

Tags: dezvoltare personala, incredere, opinii, instinct

Ne putem ghida viata dupa ce spun alti oameni ca e bine sau frumos sau putem alege sa ne ghidam viata dupa ce credem noi ca e bine si frumos, in functie de ce credem noi ca ne-ar face fericiti si cu convingerea ca drumul nostru e unic, noi suntem unici si ca nimeni altcineva nu are cum sa inteleaga mai bine ce ne dorim cu adevarat.

Daca ii lasam pe ceilalti sa ne defineasca, nu vom mai sti cine suntem cu adevarat si vom incerca in permanenta sa ne comparam cu ceilalti si sa incercam sa ii intrecem.

A emite opinii este foarte usor. A crede ca stii ce e mai bine pentru celalalt e si mai la indemana. Sa ne ferim insa de astfel de opinii sau sfaturi care, in cele mai multe situatii, nu fac decat sa ne tina pe loc. Sa avem incredere in instinctul nostru si in ceea ce ne spune inima fiindca vom gasi de unii singuri raspunsul pe care il cautam.

De multe ori, chiar si oamenii care ne doresc binele ne pot da sfaturi gresite si ne pot tine pe loc deoarece nu vad povestea noastra in ceea ce facem, ci se vad pe ei insisi. Astfel, toate fricile lor sunt transpuse in ceea ce incercam sa facem. Acesta este si principalul motiv pentru care auzim de atatea ori ca nu o sa reusim, ca nu avem tot ce ne trebuie, ca e mai bine sa asteptam, ca e mai bine sa facem altceva sau ca situatia economica e atat de rea incat oricum nu o sa putem face nimic.

Dar toate acestea nu sunt decat moduri de a privi aceeasi viata. Sa nu lasam astfel de opinii sa ne conduca viata si sa le facem sa devina realitate. Cei care ne accepta si care ne sustin sunt prietenii adevarati. De la ceilalti, avem la fel de multe de invatat.

Sa privim cu detasare alte opinii care nici macar nu au vreo legatura cu noi. Sa ne pastram increderea si sa ne amintim ca, atata timp cat continuam sa mergem, ii depasim pe toti cei care nici macar nu incearca.
Autor: Mihaela Pascu


Ti-a placut acest articol?
Recomanda-l prietenilor:
Cat de utila va este aceasta informatie?
Noteaza folosind stelele

Rating:


Nota: 5 din 5 - 1 vot.

Alte articole similare pentru fiecare cuvant


Newsletter zilnic GRATUIT

Comentarii 0 comentarii

Lasa un raspuns

Informatiile scrise aici sunt confidentiale.
Adresa de email data nu va fi publicata niciodata. De asemenea, toate informatiile furnizate nu vor fi partajate cu terte persoane.


Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016